Kontich’s Gemeenteraadslid Marleen Van den Eynde van Vlaams Belang is overleden

KONTICH In het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen is maandagavond vrij onverwacht op 52 jarige leeftijd Marleen Van den Eynde overleden. Ze was gemeenteraadslid sinds 1995 in de gemeente Kontich. Eerst voor het Vlaams Blok en momenteel voor Vlaams Belang. Vrijdagavond voelde ze zich niet goed en is ze naar het UZA in Edegem gegaan waar artsen nog een ingreep hebben uitgevoerd maar dit kon niet meer baten, vertelt haar echtgenoot Wim.

Marleen vocht al drie jaar een moedige en verbeten strijd tegen kanker en ze heeft die strijd nu verloren. ‘Mijn vrouw heeft gevochten als een leeuw en gaf nooit de moed op’ zegt haar fel aangeslagen echtgenoot. Ook burgemeester Bart Seldeslachts kan het maar niet geloven. ‘Wij kennen Marleen als een overtuigde Vlaams nationaliste en waar ze kon heeft ze altijd de mensen die met een vraag naar haar kwamen geholpen, al was dat niet altijd makkelijk omdat ze in de oppositie zat’.

Marleen heeft ook nog een tijd schitterend werk geleverd in het Vlaams Parlement. Het wegvallen van Marleen zal een gemis zijn voor heel de politiek in de gemeente Kontich. De uitvaartplechtigheid vindt komende zaterdag om 12.45u. plaats in de aula Chrysant in Wilrijk.

Radio Zuidrand wil alvast zijn medeleven betuigen aan haar man Wim en de kinderen Hannes en Sander de familie en de vele vrienden van Marleen.

Radio Zuidrand – www.radiozuidrand.be

Coverfoto : Marleen op actie in Lint.