Veel volk op de jaarlijkse opendeurdag en voorstelling van Gymeyes bij Fitopia in Edegem

EDEGEM – Op zondag 9 september 2018 was er de jaarlijkse opendeur bij fitness en wellness club Fitopia aan de Mechelsesteenweg in Edegem. En er was ook meteen de voorstelling van Gymeyes of het eerste systeem waarmee sporters eenvoudig hun work-out filmen en analyseren door middel van meerdere actiecamera’s in de club. Perfect om je training te verbeteren en snel te schakelen met je trainer.

Yani Janssens is Sport Manager bij Fitopia en lanceerde afgelopen weekend het nieuwe systeem in de club. “Het draait tegenwoordig steeds meer om kwalitatief trainen, kennis is daarbij kracht,” vertelt Yani Janssens terwijl hij door de club loopt. Vanaf deze week lanceert Fitopia als eerste in België een officiële samenwerking met de Nederlandse startup Gymeyes. Hierdoor worden leden ondersteund door middel van video-analyses. In de club is een iPad te vinden waar met één druk op de knop een opname start vanuit verschillende hoeken, waarna een analyse uitgevoerd kan worden samen met de trainer. Om resultaat te halen stijgt de vraag naar goede begeleiding. In de topsport wordt al jaren gebruik gemaakt van dure videotechnologie om progressie te boeken. Maar voor de ‘gewone’ sporter die stappen wil maken was dit tot nu toe steeds onbereikbaar. “Mensen denken vaak een oefening goed onder de knie te hebben totdat ze het op beeld zien. We willen de klant nog beter helpen hoe een oefening uitgevoerd moet worden om maximale resultaten te behalen”, aldus Janssens.

Regioradio Zuidrand ging naar de opendeurdag van Fitopia en ontdekte er alweer dat Fitopia veel meer is dan fitness en wellness in de mooiste ruimten en met de nieuwste snufjes. We hadden er een gezellige babbel met personal trainers Lief en Paul.

Radio Zuidrand FM 105.1 – www.radiozuidrand.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.