Plechtige inhuldiging vernieuwd fietspad Mortselsesteenweg

HOVE

Het fietspad op de Mortselsesteenweg, tussen de Wouwstraat en de Jozef Lambrechtslei, is al enkele weken afgewerkt en in gebruik maar werd nu pas officieel geopend. Vandaag kan je veilig fietsen over een breed fietspad van drie meter in beide rijrichtingen en met een grote schuwzone.

De Mortselsesteenweg scoorde in de provinciale Fietsbarometer slechts 2,6/10. Voornamelijk de onvoldoende breedte, het slechte trilcomfort en de afstand tot de rijweg zorgde voor dit lage cijfer. Vanuit de provincie Antwerpen zijn we dan ook verheugd te merken dat deze minpunten werden aangepakt en dat de fietser voortaan op een conform fietspad kan fietsen”, aldus Provinciaal gedeputeerde voor mobiliteit, Luk Lemmens.

Fietsfonds

De gemeente Hove deed een beroep op het Fietsfonds voor de heraanleg van de Mortselsesteenweg. “De heraanleg was noodzakelijk. Het fietspad lag er in erbarmelijke toestand bij. Na bijna een jaar voorbereiding en twee maanden werkzaamheden hebben we nu een veilig, drie meter breed tweerichtingsfietspad met een grote schuwzone en bovendien in asfalt, dus erg comfortabel” vult burgemeester Koen Volckaerts aan.

Bijkomende werken

De gemeente Hove plant in de loop van de wintermaanden een brede groenstrook aan. Ook de openbare verlichting werd vernieuwd met extra aandacht voor het fietspad. In het voorjaar van 2019 vernieuwt de gemeente het voetpad aan de overzijde en de goten, nadien volgt de renovatie van het asfalt.

“De provincie Antwerpen zet al jaren in op fietsende pendelaars”, legt Luk Lemmens uit. “We doen dat enerzijds door de aanleg van fietsostrades. Anderzijds moedigen we lokale besturen aan om zelf fietspaden aan te leggen of te vernieuwen. Zij kunnen hiervoor een beroep doen op het Fietsfonds.”

Het Fietsfonds investeerde 110.000 euro in het project van de Mortselsesteenweg in Hove.

Foto’s (c) Gazet van Hove.