Zakenluchthaven van Deurne is nog altijd graag gezien in de gemeente Borsbeek

Maar mag zeker niet uitbreiden volgens de politieke partijen

Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) stak het gisteren niet onder stoelen of banken. De luchthaven Antwerp Airport wordt steeds rendabeler en mag jaarlijks ongeveer vier miljoen euro subsidies verwachten van de Vlaamse regering. Maar zijn ze hier wel zo blij mee in de nabij gelegen gemeente Borsbeek waar ze ook hun Fort 3 aan de overzijde van de Frans Beirenslaan willen verfraaien en misschien hier en daar wel uitbreiden ?

De politieke partijen N-VA en Open VLD in deze gemeente willen de luchthaven zeker behouden maar zijn wel tegen de uitbreiding ervan. Bij Groen wil men de luchthaven zo snel mogelijk weg en ook SP-A wil de luchthaven sluiten tegen 2030. En wat is het standpunt van de nog jonge gemeentelijke partij “Iedereen Borsbeek” die ook de lokale Groenbeweging samen met de collega’s van CD&V in hun rangen hebben ondergebracht ? Wij zochten en vonden het niet meteen in het puntenprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van deze partij in de gemeente Borsbeek. Dus dit zou wel eens één van de weinige punten kunnen zijn waar beide burgemeester kandidaten in deze kleine maar fijne gemeente het niet over eens zijn na de verkiezingen van zondag a.s. Want verder lijkt het in deze gemeente op politiek vlak wel mee te vallen. Waar eerst werd gedacht dat het in Borsbeek zou uitgroeien tot een ongemene verkiezingsstrijd lijkt de laatste weken wel erg goed mee te vallen. Zo goed zelfs dat een samenwerking tussen beide grote families na 14 oktober best mogelijk is. Maar toch zouden er dus blijkbaar enige punten in beide verkiezingsprogramma’s misschien dan toch niet overeen komen. Dit zal zeker vervolgd worden na zondag a.s.

Radio Zuidrand FM 105.1 – www.radiozuidrand.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.