N-VA en Open Vld vormen nieuwe meerderheid in Kontich

Kontich

Zowel N-VA als Open Vld winnen 1 zetel in Kontich en zien dat als een signaal van de kiezer dat hun boodschap gesmaakt wordt door de Kontichnaar.

Huidig burgemeester, Bart Seldeslachts (N-VA), zal ook volgende legislatuur de burgemeester zijn. Luc Abrams (VLD) wordt eerste schepen.

Bart Seldeslachts : “Als je onze programma’s naast elkaar legt, zien we dat die heel gelijkaardig zijn. Het lijkt ons dan ook logisch dat we samen een nieuwe meerderheid zullen vormen, om de komende 6 jaar Kontich nog meer op de kaart te zetten. Kontich zal er binnen 6 jaar helemaal anders uitzien. Onze prioriteiten zijn de heraanleg van voet- en fietspaden, een (verkeers)veilig Kontich, en onze middenstand ondersteunen door in te zetten op parkeerplaatsen en mooie pleinen.”

Ook Luc Abrams is zeer tevreden om na 6 jaar opnieuw mee beleid te kunnen voeren : “Open Vld realiseert de grootste winst (3,1%) en wordt de 2e grootste partij van Kontich. De Kontichse kiezer beloonde ons voor ons harde werk van de voorbije jaren. Met drie schepenen – het hoogste aantal in 18 jaar – zullen we effectief kunnen wegen op het beleid”.

Foto : schepen Willem Wevers.