Vandalisme in Hove. Andere politieaanpak nodig !

Recent waren we weer getuige van puur vandalisme in onze gemeente. Een jonge aangeplante boom op het kruispunt van de Fazantenlaan met de Magdalena Vermeeschlaan moest eraan geloven. Gewoon in twee afgebroken. Puur vandalisme, ’s nachts plaatsgevonden.

Over dit incident vond er een lange discussie plaats op de sociale media (Facebook, “Ge zijt van Hove als …”). Discussiepunt was de leeftijd van de daders. Sommigen stelden dat het jongeren waren omdat dezelfde avond er een jeugdfuif doorging in ’t JOC aan de Paul van Ostaijenlaan. Jongeren begonnen te stijgeren en vonden dat er sprake was van hetze tegen de jeugd. We kunnen ons moeilijk inbeelden dat het gepensioneerde 70-plussers zijn die ’s nachts door Hove trekken om hier en daar vandalenstreken uit te steken. Wie de daders ook zijn, dit vandalisme is niet te tolereren. Nu niet, vroeger niet, nooit !

Hove heeft veel te lijden onder kleine vormen van vandalisme. Je moet de Hovenaars maar eens laten spreken. Iedere wijk kent één of andere vorm van vandalisme. Tijd voor een tegenreactie !

Meer en ander politietoezicht nodig

De politie kan niet overal tegelijk zijn. Dat weten we ook. Maar de politie kent wel alle data van fuiven die er in de politiezone op een bepaalde dag plaatsvinden. Controle met anonieme voertuigen zou al iets kunnen oplossen.

De politiezone HEKLA beschikt sedert enige tijd over mobiele observatiecamera’s. Deze kunnen ook worden ingezet. Wedden dat de vandalismeplaag dan snel onder controle is.

mobiele observatiecamera’s HEKLA

Foto’s (c) Gazet van Hove.