Business Park Gate 7 creëert meer dan 1.000 jobs

Kontich, 7 december 2018 – Aan de Prins Boudewijnlaan in Kontich zal volgend jaar een gloednieuw bedrijvenpark gerealiseerd worden. Hiervoor werd vandaag, in aanwezigheid van burgemeester Bart Seldeslachts, de eerste steen gelegd. Deze site van liefst meer dan 52.000 m², die ontwikkeld wordt door bedrijfsvastgoedontwikkelaar BVI.BE, zal in de toekomst zorgen voor de creatie van meer dan 1.000 nieuwe jobs.

Goede mix

Het nieuwe bedrijventerrein in Kontich wordt een mix van op maat gemaakte KMO-units, kantoren, labo’s en B2B showrooms, een eerder unieke formule in zijn soort. “Dankzij deze combinatie kunnen ondernemers op de site terecht voor een kantoorruimte en tegelijkertijd een modulaire opslagplaats voor hun materiaal”, legt Erik Everaert, managing director bij bedrijfsvastgoedontwikkelaar BVI.BE uit. “Beiden zijn vaak onmisbaar, maar worden in de praktijk zelden gecombineerd op een bedrijvensite.”  Ook labo’s en showrooms zijn perfect mogelijk in het bedrijvenpark, hetgeen kansen biedt aan start-ups en de universiteit die vlakbij ligt. Met het project is BVI.BE niet aan zijn proefstuk toe. In het verleden realiseerde de ontwikkelaar in Kontich reeds het KMO-park Satenrozen, 2 weken geleden werd een park in Wavre Nord gelanceerd en vorige week nog werd in Floreffe in Wallonië een ander nieuw bedrijvenpark aangekondigd.

1.000 nieuwe jobs

Bijna alle KMO-ruimtes zijn vandaag reeds verkocht. De commercialisering van de kantoorruimtes ging net van start. De eerste steen van het bedrijvenpark werd vandaag gelegd in het bijzijn van burgemeester Bart Seldeslachts : “Ik ben blij dat wij met dit project een boost kunnen geven aan de lokale economie. Dankzij deze site zullen in de toekomst meer dan 1.000 nieuwe jobs worden gecreëerd.” De site is 52.799 m² groot waarop ruim 30.000 m² vloeroppervlakte daadwerkelijk ontwikkeld zal worden. Voordien was er een Amerikaans bedrijf in auto-onderdelen gehuisvest. BVI.BE startte enkele weken geleden de afbraakwerken van de gebouwen van de vorige eigenaars waardoor na de eerstesteenlegging van vandaag de bouw aan het begin van het nieuwe jaar uit de startblokken kan schieten.

Parking

De nieuwe bedrijvensite “Business Park Gate 7” ligt aan de Prins Boudewijnlaan in Kontich, één van de belangrijkste economische verkeersaders in de directe omgeving. “De locatie is perfect”, aldus nog Erik Everaert van BVI.BE. “ Met de ligging naast de E19 en net buiten het centrum van Antwerpen is de site makkelijk bereikbaar voor werknemers en klanten. Er zijn meer dan 600 private parking-plaatsen voorzien en voor wie met het openbaar vervoer komt is er een bushalte net bij de ingang van het park”.

Over BVI.BE

BVI.BE is al meer dan 25 jaar de specialist in de ontwikkeling van hoogwaardig bedrijfsvastgoed op maat. Als echte referentie ontwikkelde BVI.BE reeds talrijke bedrijvenparken op strategische locaties in Vlaanderen en Wallonië. Het biedt zelfstandigen, starters, KMO’s en bedrijven moduleerbare ruimtes- te koop of te huur, die hen de ruimte geven om te groeien. Dankzij een complete dienstverlening- die eveneens de afhandeling van administratieve en praktische formaliteiten omvat- kunnen bedrijven zich concentreren op hun eigen kernactiviteit.

De door BVI.BE ontwikkelde bedrijvenparken, zijn complementair aan de stedelijke centra. Ze versterken het lokale economische weefsel, ze verbeteren de stedelijke mobiliteit en ze dragen bij tot duurzaam ondernemen.

Verdere info :

Peter Spiessens

Uilenbaan 90-2b

2160          Wommelgem

mob + 32 475 235 244

tel + 32 3 355 0905

email : peter@bvi.be

web : www.bvi.be