Infosessies over eindeloopbaanplanning en pensioenvoorbereiding voor zelfstandigen.

Als zelfstandig ondernemer is je toekomst goed voorbereiden moeilijk in de drukte van elke dag. Maar zelfstandige ondernemers wachten best niet te lang om hun eindeloopbaan grondig voor te bereiden. Er valt immers heel wat ruim op voorhand te regelen en dit op fiscaal, juridisch, bedrijfseconomisch, familiaal en financieel vlak en dat zowel zakelijk als privé. Daarom organiseert Integraal vzw (Dienst Pensioenvoorbereiding voor Zelfstandigen) de informatiecyclus ‘Denk vroeger aan later !’ over eindeloopbaan- en toekomstplanning voor vooruitziende zelfstandigen.

Tijdens de driedelige reeks behandelen praktijkspecialisten achtereenvolgens volgende actuele sleutelthema’s : pensioenregeling voor zelfstandigen en toegelaten activiteit (mogelijkheden verder werken en pensioen genieten), ziekteverzekering en uitkeringen; fiscale gevolgen bij het overlaten, verkopen of beëindigen van de zaak, waardebepaling zaak; Vlaamse Erfbelasting, successieplanning en persoonlijke financiële toekomstplanning.

De infosessies worden georganiseerd op zestien plaatsen in Vlaanderen en gaan vanaf midden maart van start. Met deze reeks kom je in één keer alles te weten wat belangrijk is voor je toekomst. Alle informatie over de exacte data, locaties en inschrijven via onderstaande website :  www.denkvroegeraanlater.com .

Foto’s (c) Gazet van Hove.