Peruaans verjaardagsfeest op 31 maart

Edegem

Affiche

De linderaje is een traditie die we overnamen van onze vrienden uit San Jerónimo. Het is een wandeltocht langs de grenzen van de gemeente. Al 15 jaar is Edegem de stedenbandpartner van de gemeente San Jerónimo in Cusco Peru. We werken samen aan een duurzaam afvalbeheer, een sociale economie en educatieve opvang voor kinderen, jongeren en bejaarden.

Deze verjaardag vieren we met een heleboel toffe activiteiten. Eerst kan je op krachten komen met een stevig ontbijt van de Gezinsbond. Strek de benen door mee de trage wegen van Edegem te ontdekken met WSV De Dauwstappers vzw. Of ga lopen met Atletiek Belgica Edegem Sport. Fietsliefhebbers sluiten aan bij het team van de Fietsersbond Edegem. Laat je verrassen tijdens verhalenwandeling van ’t Forum vzw of tijdens de Klimaatwandeling van de Gezinsbond.

‘s Namiddags openen we de deuren voor een groot Peruaans feest. Geniet van live Peruaanse muziek van sociaal geëngageerd jongerenorkest Perusica. Proef van de Peruaanse hapjes of van de pisco sour en kijk hoe uw kinderen zich amuseren met de verrassende kinderanimatie.

PROGRAMMA :

Ontbijten in Hangar 27

Wandelen, fietsen & lopen (alle wandelingen eindigen in Hangar 27)
startpunt Hangar 27

  • 9.00 uur : stevige-trage-wegen-wandeling met WSV De Dauwstappers vzw **
  • 10.30 uur : binnenwegentocht met de Fietsersbond **
  • 11.30 uur : Klimaatwandeling met Gezinsbond *
  • 11.30 uur : loopparcours Atletiek Belgica Edegem Sport
  • 12 uur : trage-wegen-wandeling, door OKRA centrum *

Startpunt Sint-Goriksplein

  • 11.30 uur : verhalenwandeling van ’t Forum vzw *

Activiteiten met * zijn ook geschikt voor kinderen en ouderen, **vanaf 10 jaar .

Fiesta Peruana

  • 13.00 uur : Peruaans feest met dans, live muziek van Perusica, kinderanimatie van KSA Molenveld en hapjes & drankjes van Chico Latino.

Meer info via www.edegem.be, tel. 03 / 289 26 50 of Facebook internationale solidariteit Edegem .

Foto’s (c) Gazet van Hove .