Boekvoorstelling Assita Kanko : ‘Omdat je een meisje bent’

De pijn vergeet ze nooit. Maar ze leerde opnieuw rechtstaan en herwon haar waardigheid. Vandaag is Assita een trotse Vlaamse vrouw die tegen alle vormen van vernedering, verdrukking en achteruitsteling strijdt. Opdat elke vrouw het respect krijgt dat ze verdient.

Omdat je een meisje bent is Assita Kanko’s getuigenis. In een directe, ontroerende en inspirerende stijl vertelt ze het drama dat miljoenen vrouwen ondergingen; een lot dat nog steeds miljoenen kleine meisjes over de héle wereld ondergaan. Omdat de stilte doorbreken de eerste stap is naar het uitbannen van vrouwelijke genitale verminking en het realiseren van zelfbeschikkingsrecht.

Over het boek

Assita

‘De auteur beschouwt de titel ook als een betoog en een levensopgave. Om haar verwerking van dit trauma beschouw ik Assita Kanko als een dame van grote klasse. Haar boek heeft enorme indruk gemaakt. Ze zet zich met veel energie in om het lot van meisjes en vrouwen waar ook ter wereld te verbeteren.’ — wijlen Etienne Vermeersch

Boekvoorstelling

Wat ? Burgemeester Luc Deconinck van Sint-Pieters-Leeuw leidt in. Vervolgens praat auteur Assita Kanko over haar boek. Naar goede traditie rondt Doorbraak-uitgever Karl Drabbe af.

Advertentie

Nadien krijgt u een drankje aangeboden in de bar en is er tijd en ruimte het boek te kopen en te laten signeren.

Wanneer ? Dinsdag 23 april 2019, 20.00 uur

Waar ? O.C. De Merselborre, Schaliestraat 2, 1602 Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw). Parkeren kan o.m. voor de deur of in de straten rondom.

Kunt u de boekvoorstelling niet bijwonen, dan kan u hier al het boek bestellen. Dat wordt u dan kort na 23 april toegestuurd.

De boekvoorstelling bijwonen kan gratis, maar inschrijven is hieronder verplicht.

 Boekvoorstelling Assita Kanko ‘Omdat je een meisje bent’
Foto’s (c) Gazet van Hove.