Hove

Dat het niet meer goed gaat komen tussen de lokale partij “Ph7 – Positief Hove” en Fan van Hove (= CD&V en O-VLD) stond al een tijdje in de sterren geschreven.

Ph7 is immers de optelsom van een afscheuring van CD&V in 1994 en een afscheuring van O-VLD in 2006, aangevuld met enkele politieke opportunisten en enkele naïeve idealisten. Ph7 is een cocktail van alle mogelijke politieke oriëntaties. Ze noemen zichzelf ‘positief’ en ‘lokaal’. Of dit zo is, is voor discussie vatbaar.

Op de jongste Hovese gemeenteraad stelde raadslid Goedele Breyne (Ph7, vroeger O-VLD) “dat ze ontgoocheld is in de werking van de gemeenteraad. De gemeenteraad moet meer nadenken over de toekomst van Hove, meer naar inhoudelijke debatten gaan, over de Intergemeentelijke Samenwerking spreken, de OCMW-raad, inhoudelijke toelichtingen door de Hovese diensthoofden. We verzoeken de voorzitter om voorstellen te doen.” Voorzitter Guido Sel (N-VA) antwoordde : “Ik ben recent naar de KINA-raad geweest voor onze gemeente Hove. Ik zal ze eens uitnodigen om te komen spreken over wat ze doen. Verder heb ik nog enkele ideetjes.” Eerste schepen Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove) vulde aan : “We zullen de Hovese gemeenteraad meer stofferen. Meer dan in het verleden, toen u in het schepencollege zat.

Luc Vuylsteke de Laps

Het vorige Hovese gemeentebestuur (2013-2018) van N-VA en Ph7 had als informatieschepen de heer Guy Wollants (Ph7, vroeger O-VLD), op zich een brave gast, maar hij had weinig tijd om zich met beleidsmaatregelen bezig te houden wegens een drukke private praktijk. Dus er gebeurde weinig op dat vlak. Fan van Hove, in de persoon van de vroegere burgemeester, was er dan ook “als de kippen bij” om dit nogmaals te beklemtonen. Het zullen niet de laatste incidenten zijn tussen Ph7 en Fan van Hove.

Foto’s © Gazet van Hove.