Hove

Afvaardiging waarnemers Lokaal Woonoverleg

De gemeenteraad duid waarnemers, 1 per politieke fractie, aan voor het Lokaal Woonoverleg. De volgende personen werden aangeduid : Wim Bollaert (Fan van Hove), Goedele Breyne (Ph7), Peter De Waeghemaeker (HB), Guido Sel (N-VA).

Eénparig aangenomen.

FLUVIUS – Aanduiding vertegenwoordigers

Aan de gemeenteraad werd gevraagd een kandidaat voor het Regionaal Bestuurscomité aan te duiden. Gerda Lambrecht (N-VA) en Wim Bollaert (Fan van Hove) werden voorgedragen als kandidaat-lid en plaatsvervangend kandidaat-lid voor het regionaal bestuurscomité voor een duur van zes jaar (tot aan de eerste algemene vergadering in het jaar 2025).

Eénparig aangenomen.

Cel onderwijs, gemeentelijke basisschool – Schooljaar 2018-2019, aanpassing bedrag tussenkomst van de ouders in schooluitstap

De gemeenteraad keurde het aangepast bedrag, als tussenkomst van de ouders van de leerlingen van het vierde leerjaar van de gemeentelijke basisschool Albrecht Rodenbach in de schooluitstap naar Linkeroever op 17/5/2019 goed nl. 3,70 EUR per leerling.

Eénparig aangenomen.

Cel Onderwijs, GBS, Vakantieblaadjes

Aan de ouders van de leerlingen van de gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool worden vrijblijvend tijdschriften van verschillende uitgeverijen aangeboden. De ouders kunnen zelf kiezen of ze hun kind(eren) hierop abonneren. Zo kunnen de ouders ‘Vakantieblaadjes’ aankopen. De prijs voor dit boekje bedraagt 8 euro per leerling.

De gemeenteraad keurde het bedrag van 8 EUR, als tussenkomst van de ouders van de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Albrecht Rodenbach in het boekje ‘vakantieblaadjes’, éénparig goed en dit voor de periode 1 september 2018 tot en met 31 augustus 2019 (schooljaar 2018-2019).

Aangepaste statuten projectvereniging Streekvereniging Zuidrand

De Streekvereniging Zuidrand is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Lint, Kontich en Mortsel rond thema’s erfgoed, natuur, toerisme, natuur en landschap. De vereniging heeft tot doel een geïntegreerd streekbeleid uit te bouwen. Er wordt gewerkt aan het versterken van de identiteit van de regio en het streekgevoel. Dit gebeurt door in te zetten op een waaier aan thema’s zoals natuur, bos, speelgroen, groen in de stad, trage wegen, landbouw, landschapskwaliteit, cultureel erfgoed, onroerend erfgoed, recreatie en toerisme …

De gemeenteraad keurde de aangepaste statuten van de Streekvereniging Zuidrand éénparig goed.

Goedkeuring jaarrekening 2018 en activiteitenverslag 2018 – projectvereniging Streekvereniging Zuidrand

De raad keurde de jaarrekening 2018 en het activiteitenverslag 2018 van de projectvereniging Streekvereniging Zuidrand éénparig goed.

Aanpassing huishoudelijk reglement BKO in het kader van de opvangmodaliteiten – goedkeuring.

Er wordt voorgesteld om de opvangmodaliteiten van het huishoudelijk reglement BKO uit te breiden met de volgende tekst : “Als kinderen die in Hove wonen en in Hove school lopen, worden doorverwezen naar het buitengewoon onderwijs, dan kan er een aparte opvangregeling overwogen worden. De coördinator doet hierover een voorstel aan het schepencollege, dat een beslissing neemt. Op woensdagnamiddag kunnen kinderen die in Hove wonen, gebruikmaken van de BKO.”

De gemeenteraad keurde de aanpassing in het huishoudelijk reglement BKO in het kader van de opvangmodaliteiten éénparig goed.

TMVS dv: agenda algemene jaarvergadering

Aan de gemeenteraad werd gevraagd goedkeuring te verlenen aan de punten op de agenda van de algemene jaarvergadering TMVS dv van 11 juni 2019 en de daarbij behorende documentatie nodig voor het onderzoek van de agendapunten.

Eénparig goedgekeurd.

Foto’s © Gazet van Hove.