Hovenaars staan massaal achter kordate aanpak overlast in de gemeente

Vorig weekeinde voerde het schepencollege een alcoholverbod in op verschillende plaatsen na aanhoudende klachten van Hovenaars over allerlei overlast (sluikstorten, lawaai, dronkenschap, enz…).

Van vrijdagavond 19.00u. tot zondagmorgen 7.00u. werd er een totaalverbod op het gebruik van alcohol uitgevaardigd in Landschapspark Frijthout, rond de Sint-Laurentiuskerk en aan het spoorwegstation. Dit omdat het einde van het schooljaar werd gevierd en er in de buurt enkele fuiven doorgingen en het goede weer meer mensen naar buiten lokte. De laatste maanden stelt men in het Landschapspark na weekendnachten veel overlast vast van zwerfvuil (kartonnen pitta-dozen, gebroken glas, flessen) wat zeker de veiligheid van de buurt en de bezoekers niet ten goede komt. ‘Spontane feestjes’ liepen er geregeld uit de hand. Dus moest het gemeentebestuur wel ingrijpen. De politiezone van HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar) hield alles onder permanente controle. Er werden afgelopen weekeinde geen overtredingen gemeld.

Veel steun voor gemeentebestuur

We hoorden vele Hovenaars enkel positief spreken over het kordate optreden van afgelopen weekeinde. Geen enkele negatieve opmerking. De voorziene schoolfuif ging niet door in Hove maar aan ‘De Bunderkes’ in Boechout. Probleem verplaatst.

De Hovenaars die we hoorden vinden dat er in de gemeente meer van dergelijke kordate maatregelen moeten worden genomen. Ze melden ons dat er tijdens weekeindnachten nog veel overlast is in de Kapelstraat rond de vele horecazaken en aan de nachtwinkel. Automobilisten die met gierende banden verstrekken en waarvan de wagen een hele discotheek is zorgen ervoor dat vele bewoners geregeld uit hun slaap worden gehaald. Er ligt nadien ook veel afval op straat.

Drugs aanpakken

Ook stelden enkele Hovenaars dat er in het Landschapspark geregeld drugs worden verkocht. Het is de geschikte locatie, men kan zich goed verstoppen met vele vluchtwegen. Hiertegen willen ze een strenge aanpak, want in de onmiddellijke omgeving zijn er verschillende scholen met samen duizenden leerlingen (Regina Pacis, Sint-Gabriëlscollege, wijkschooltjes). De Hovenaars willen er geregelde politiecontroles met (anonieme) wagens, agenten te voet en per fiets. Sommigen willen ook dat de hondenbrigade er wordt ingezet.

“Geen enkele gemeente is drugsvrij, ook Hove niet. Maar door het stelselmatig inzetten van politiecontroles en het boeken van enkele resultaten zullen de drugshandelaren het hier in Hove niet meer leuk vinden en de gemeente verlaten” aldus verschillende Hovenaars.

Afbeeldingsresultaat voor geen drank en drugs

Foto’s © Gazet van Hove.