Op het einde van iedere Hovese gemeenteraad kunnen raadsleden nog snel extra punten onder de aandacht brengen. Raadslid Manon Marquet (pH7) stelde “dat er nog geen blauwe parkeerplaatsen zijn op de parking van de NMBS aan de Kasteelstraat”. Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde dat hij recent nog een gesprek had met mensen van de NMBS “maar ze hebben er niets over gezegd. Ik zal terug met hen hierover contact opnemen”.

Burgers laten zich horen 

Zowel tijdens het begin als op het einde van iedere Hovese gemeenteraad mogen burgers punten ter discussie stellen die de gemeente aanbelangen.

Twee dames uit het publiek klaagden de toegankelijkheid van de voetpaden in Hove aan. Tijdens de ophaling van het huisvuil staan er steeds teveel containers op de stoepen. Dit is voor rolstoelgebruikers erg hinderlijk. Burgemeester Volckaerts antwoordde : “We hebben dit aan Igean mondeling door gegeven. Igean doet in Hove zelf de huisvuilophaling”. Raadsvoorzitter Guido Sel (pH7) voegde eraan toe : “de burgers moeten ook hun verantwoordelijkheid opnemen en de vuilniscontainers op de juiste plaats zetten zodat ze niemand hinderen.”

binnenkort druk verkeer is Jos Coveliersstraat ?

Tot slot kwam Katleen Verbeeck uit de Jos Coveliersstraat aan het woord. Zij had zware commentaar over de mogelijke verkaveling van 160 woningen in de omgeving van deze straat en de extra verkeersdrukte die dit met zich zal brengen. “Hierover werd reeds een petitie met 250 handtekeningen overgemaakt aan het schepencollege”. Mevrouw Verbeeck was tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kandidaat voor de lijst pH7.

Foto’s (c) Gazet van Hove.