Kontich helpt en zorgt

Dat het Coronavirus momenteel ons leven beheerst is al enige tijd duidelijk. Als lokaal bestuur willen we onze inwoners extra ondersteunen in deze ongewone periode, vooral dan kwetsbare burgers en ouderen.

“De voorbije dagen werden reeds +/- 400 kwetsbare burgers proactief opgebeld door medewerkers van onze dienst zorg en gezondheid met de vraag of we hulp kunnen aanbieden. Uiteraard zijn we al heel blij dat we deze kwetsbaren reeds telefonisch kunnen bereiken, maar we moeten er voor zorgen dat we elke burger bereiken !” zegt schepen van Welzijn Cindy Vanbaeden (N-VA).

Cindy (rechts)

“De komende dagen zal elke burger een folder ontvangen in zijn brievenbus. Via de dienst gezinszorg is er bijkomende zorghulp mogelijk, hiervoor kan men terecht op het nummer van het Zorgloket 03 / 246 25 90 of mail via zorg@kontich.be . Heb je hulp nodig voor boodschappen, naar de bakker gaan, medicijnen halen, geld afhalen, eten brengen, de hond uitlaten, naar de wasserij gaan, …. Of heb je gewoon nood aan wat geruststelling of een babbeltje ? Neem dan gerust contact op met ons.”

Maar we proberen via deze communicatie vooral ook burenhulp te stimuleren. In Het Gemeentehuis en bij lokale handelaars zullen er kaartjes beschikbaar zijn die je kan gebruiken in je directe omgeving. Help een kwetsbare burger door op het kaartje je gegevens in te vullen en aan hem te bezorgen. Het kaartje is ook digitaal beschikbaar op onze website https://www.kontich.be/kontichtegencorona.

Ook in het weekend blijft het Zorgloket bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 u. dankzij onze vele vrijwilligers.

“De voorbije weken heeft ons personeel zelf thuis hun mondmaskers gemaakt in het quilt-atelier van één van onze schoonmaaksters”, zegt schepen Vanbaeden. “Een prachtig initiatief waardoor we onze dienstverlening op een veilige manier hebben kunnen verderzetten”. Al het beschikbare zorgpersoneel wordt momenteel vooral ingezet voor prioritaire taken.

We wensen vanuit het Lokaal Bestuur iedereen een goede gezondheid toe en hopen dat elke burger die er nood aan heeft ons weet te vinden.

Tenslotte willen we nog meegeven dat we iedereen die zijn steentje bijdraagt om deze crisis het hoofd te bieden ontzettend dankbaar zijn.

Foto’s (c) Kontich.be .