Help je mee mondmaskers maken ?

Naast dit initiatief zal de gemeente de mondmaskers van de federale overheid verdelen en in samenwerking met de provincie zelf een aankoop doen. Wanneer deze worden verdeeld staat nog niet vast.

Heb je een mondmasker nodig? Wil je een mondmasker maken ?

Tijdens de gemeenteraad werd beslist dat in het kader van de corona-werkgroep een initiatief ‘mondmaskers maken’ zou gestart worden.

De bedoeling is om alle huidige individuele initiatieven die nu worden op poten gezet door onze Hovenaars te bundelen en te coördineren zodat er een homogene samenwerking volgt.

Daarom vonden wij het een goed idee om mee op de kar te springen van de actie die Lieven Scheire lanceerde.Bedoeling van het initiatief is om voor elke dorpsgenoot zelfgemaakte mondmaskers te voorzien. Dat kan door zelf aan de slag te gaan met het patroon of door de ‘virtuele fabriek’ die op poten gezet is.

Vrijwillige chauffeurs gaan stoffen halen, brengen ze bij de naaiers, en brengen afgewerkte mondmaskers naar mensen die ze nodig hebben. Iedereen kan meedoen. Het is uiteraard vrijwilligerswerk, dus belangeloos, simpel en toegankelijk.

Mondmaskers kunnen op aanvraag afgehaald worden afhankelijk van de productie.

Wil je mee op de kar springen ? Graag ! Contacteer dan Gerda Lambrecht 0492 / 97 90 86 (gerda.lambrecht@hove.be) of Katia Devriendt 0475 / 30 82 12 (Katia.Devriendt@telenet.be) .

Link actie : https://www.hln.be/…/lieven-scheire-gezicht-van-nationale-…/

Link Maak je mondmasker : www.maakjemondmasker.be.

Link Maak je mondmasker zonder naaimachine : https://radio2.be/…/zo-maak-je-een-mondmasker-zonder-te-naa…

Gerda Lambrecht

Foto’s (c) Gazet van Hove .