Geplande nachtwerken op de E19 in Mechelen Zuid verschuiven naar de nacht van 7 naar 8 mei 2020

Op de E19 Antwerpen-Brussel kon het geplande nachtwerk van afgelopen week niet doorgaan omwille van de regenachtige weersomstandigheden. Tijdens de nachten van 29 en 30 april zou het wegdek richting Brussel vernieuwd worden ter hoogte van Mechelen-Zuid. Die werken verschuiven nu naar de nachten van donderdag 7 en vrijdag 8 mei.

Ter hoogte van het complex Mechelen-Zuid (nr. 10) wordt de bovenste laag van het wegdek volledig vernieuwd richting Brussel. Omdat het verkeer richting Brussel over één rijstrook moet passeren, worden deze werken ’s nachts uitgevoerd: in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 mei en in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 mei. De afrit Mechelen-Zuid wordt tijdens de eerste nacht afgesloten.

Sinds midden april werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de E19 Antwerpen-Brussel in de richting van Brussel. De werken waren oorspronkelijk voor de zomer gepland, maar omwille van de verkeersluwte op de snelwegen worden momenteel twee van de in totaal vier fases vervroegd aangepakt. In de zomer wordt er nog gewerkt tussen Kontich en Rumst en ter hoogte van Mechelen-Noord. Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/mechelen.

Foto (c) Gazet van Hove.