De Fietsersbond en Vlaamse Stichting Verkeerskunde zijn nog steeds op zoek naar de Fietsgemeente en -stad 2020. Omdat 414 mensen (3,12 % van de inwoners) de online enquête voor Boechout invulden, kregen we nu een rapport van al die resultaten.

  • Van alle negen genomineerde steden en gemeenten hadden we het hoogste aantal ingevulde enquêtes (414).
  • Alles samen krijgen we een score van 88,8 op 100. Dat is, na Zutendaal met 89,2, ruim boven alle andere scores.
  • Verder is het rapport ingedeeld in drie subcategorieën. Op ‘beleving’ (aangenaam fietsen, comfort, veiligheid voor ouderen en kinderen …) scoren we 4,4 op 5. Op ‘infrastructuur’ (aanleg fietspaden, onderhoud, fietsenstallingen, meldpunt vragen of klachten rond fietsen …) scoren we 4,5 op 5 en ook op ‘communicatie’ (fietsen aanmoedigen, communicatie fietsroutes …) scoren we een mooie 4,5 op 5.

BEDANKT DAARVOOR ! 

Wie wordt nu Fietsgemeente 2020 ?

In de categorie kleine steden en gemeenten (minder dan 20.000 inwoners) haalden we dus samen met Zutendaal en Ravels een nominatie binnen om Fietsgemeente 2020 te worden. Het is nu aan een professionele jury om ter plaatse te gaan onderzoeken wie de titel het meest verdient. De winnaar wordt uitgeroepen tijdens het Fietscongres op dinsdag 6 oktober.

Ondertussen werken we natuurlijk verder aan het volgende fietsproject. Zo zijn we volop bezig met de heraanleg van de Groenstraat en Toeffelhoek. Het doel daarbij is om die straten veiliger en trager te maken en ze in te richten als fietsstraten. Alle info over die werken vind je hier.

Foto’s (c) Gazet van Hove.