Door corona zijn er vele activiteiten over heel het land afgelast of uitgesteld naar volgend jaar. Massamanifestaties zijn in heel het land tot 1 september 2020 verboden. Ook in Hove. In enkele van onze buurgemeenten verschenen er al lijsten van alle openbare en private activiteiten die er niet zullen doorgaan dit jaar wegens corona. In Hove zou dit ook gebeuren volgens de burgemeester, maar we hebben er nog niet veel van gezien.

De Hovenaars zouden graag vernemen welke manifestaties er in 2020 nog zullen doorgaan, kwestie om hun bezoekplanning in te vullen.

Zomerendfeesten 2020 ???

We vernemen nu dat de Zomerend-feesten 2020 zullen doorgaan in een afgeslankte vorm. Deze feesten zijn een initiatief van de Hovese Middenstandsvereniging en zij krijgen hiervoor materiële en financiële steun van het gemeentebestuur. Normaal was deze activiteit gepland voor het weekeinde van vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus. Dit valt nog in de periode dat massamanifestaties verboden zijn.

In 2019 konden de Hovese Zomerendfeesten rekenen op 12 tot 15.000 aanwezigen per dag. Niet slecht voor zo’n kleine gemeente.

Dit jaar zullen de Zomerend-feesten in een kleiner formaat en andere vorm doorgaan. Hoe ? De organisatoren denken in de vorm van een jaarmarkt met lokaal talent. Deze manifestaties mogen terug plaatsgrijpen vanaf 1 augustus. Men wenst een massale toestroom van bezoekers te vermijden. Mogelijk zal men het op één dag feesten houden i.p.v. de jaarlijkse tweedaags. Ook minder arbeidsintensief. De organisatoren zijn nog in volle bespreking over het concept en zullen later meer praktische informatie geven.

Foto’s © Gazet van Hove.