Morgen breekt dé feestdag van het jaar aan. De dag bij uitstek om te reflecteren over het verleden en uit te kijken naar een toekomst in een vrij en onafhankelijk Vlaanderen. In een België waar alles meer dan ooit in de soep loopt, brengt de Vlaamse feestdag ons meer dan ooit samen om het bestaan te vieren van de Vlaamse natie waar we allemaal deel van uitmaken, ongeacht onze afkomst, geaardheid en overtuiging.

Resoluut voor een onafhankelijk Vlaanderen

“Waarom een Vlaamse feestdag?” horen we menig criticaster vragen. Wel, waarom niet ? De belgicistische partijen slagen er na meer dan een jaar knutselen niet in om een volwaardige regering te vormen, de instellingen draaien vierkant, het federale land is helemaal op en de stem van de Vlaming – die uiteindelijk de rekening zal mogen betalen – valt in dovemansoren bij de inwoners van de Wetstraat. Het Belgisch systeem staat met één been in het graf en het is ondertussen pijnlijk duidelijk: Vlaanderen is een natie en heeft bijgevolg recht op een eigen staat met 11 juli als nationale feestdag. We moeten nu meer dan ooit resoluut voor een onafhankelijk, inclusief, Vlaanderen kiezen.

Film (c) Vlaamse Volksbeweging vzw.

.

11 juli in tijden van Corona

Onder normale omstandigheden trakteren we jullie op deze heugelijke dag traditiegetrouw op 25 vaten bier. Dit jaar hebben wij, omwille van de pandemie en de daarmee gepaard gaande veiligheidsmaatregelen, wat anders in petto. Wij trokken door Vlaanderen op zoek naar al het moois dat onze regio te bieden heeft. Het resultaat? Een video die ons herinnert aan het feit dat we trots mogen en moeten zijn op waar we vandaan komen en vooruit moeten kijken naar de toekomst.

De Vlaamse Volksbeweging wenst iedereen een feestelijke en veilige Vlaamse feestdag !

   

Foto’s (c) Gazet van Hove.