Week van de Duurzame Helden

Edegem doet weer mee aan de week van de duurzame gemeente !

In september zetten we de duurzame ‘coronahelden’ op een digitaal voetstuk : personen, organisaties en ondernemers die bijzondere inspanningen hebben geleverd in tijden van corona en zich ook in de toekomst blijven inzetten voor een duurzame wereld.

We hijsen samen met alle deelnemende gemeenten in Vlaanderen ook weer de SDG-vlag aan het gemeentehuis, met een officieel moment op 25 september. Op die dag viert de hele wereld de vierde verjaardag van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een lange termijnagenda met 17 doelstellingen voor een duurzame wereld tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

Ken jij nog een duurzaam initiatief dat het verdient om op een voetstuk te staan ? Nomineer het dan via https://www.edegem.be/kandidaten

Wat doet een Duurzame Ondernemer tijdens de Week van de Duurzame Gemeente ?

Gewoon z’n ding! Het lokaal bestuur zorgt voor het nodige campagnemateriaal om je heldenstatus in de kijker te zetten én maakt lawaai rond alle helden via de communicatiekanalen van de stad, in de lokale media en op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be.

Nog niet helemaal overtuigd ?

Foto’s (c) Gazet van Hove.