Gemeenteraad Hove, dinsdag 24 november 2020.

WaterLink

Bij de bespreking van de algemene vergadering van de intercommunale WaterLInk stelde gemeenteraadslid Jo Ampedat de vertegenwoordiger van Hove respect moet vragen voor de kleine gemeenten. We moeten er blijven volharden in de boosheid”. Burgemeester Koen Volckaerts antwoordde : “U hebt ook deel uitgemaakt van het bestuur van AWW en u weet hoe weinig zeggingskracht kleine gemeenten er hebben”. Schepen Gerda Lambrecht voegde eraan toe : “In de algemene vergadering trekken de gemeenten Hove, Edegem en Mortsel aan hetzelfde zeel. De rest is de stad Antwerpen en daar kunnen we niet veel tegen doen”.

Uiteindelijk keurden alle raadsleden het betreffende punt goed.

Pontes 

dringend nodig op de PONTES-site

Bij de bespreking van de agenda voor de algemene vergadering van de intercommunale Pontes (uitvaartsector) had gemeenteraadsvoorzitter Guido Sel (N-VA) een opdracht aan raadslid Marie Misselyn (HB) : “kan u er eens voor zorgen dat er op de site in Wilrijk deftige fietsstallingen komen, want er zijn alleen parkeerplaatsen voor auto’s. Voor mensen die veel met de fiets rijden, is het er een probleem om hun fiets deftig weg te zetten en zeker bij regen”. We zijn benieuwd wat de vertegenwoordigster van Hove er zal van terecht brengen ?

Het agendapunt werd na deze vraag unaniem goedgekeurd.

IGEAN

Raadslid Misselyn vroeg via de computerverbinding : “waarom in de begroting 2021 van IGEAN onder de rubriek ‘ondersteunende diensten’ het budget voor personeelskosten met 28,5 % is toegenomen ?” Schepen Gerda Lambrecht antwoordde : “tussen 2019 en 2020 was er een sterke stijging van het personeel. In 2019 werd er 4 miljoen uitgegeven voor aankopen, nieuwe vuilnisophaalwagens en hun bijhorend personeel. De aanwervingen gingen operationeel in 2020. De verdere uitbreiding van de vuilnis-ophaling zal in 2021 voor nog extra personeelsaanwervingen zorgen.”

Na deze interventie keurden alle raadsleden het betreffende punt van de agenda van de intercommunale IGEAN goed.

de IGEAN-site in Hove

Foto’s © Gazet van Hove .