Gemeenteraad Hove, 24 november 2020

Bij het agendapunt “advies update zitbanken in Hove door de ouderenadviesraad” ontspon er zich een pittige discussie. Raadslid Goedele Breyne stelde “dat er degelijk werk is gemaakt in dit advies. Wat gaan we van de uitwerking zien ? Moet dit nog komen ?” Schepen Els Pauwels antwoordde : “deze oplijsting is niet het eindpunt. Er komt nog een vervolg. Dit document gaat nu naar de uitvoerende diensten. De adviezen moeten in de planning worden gestoken. Er zijn al veel positieve evoluties gerealiseerd. De wandelpaden toegankelijker maken voor de senioren.” Burgemeester Koen Volckaerts vulde aan : “we moeten ook rekening houden met de veiligheid, zitbanken verankeren en het onderhoud van het gras en de omgeving errond. Ook onderhoudsvriendelijke ondergrond voorzien. Waterdoorlatend zijn. Er zijn al veel gesprekken gebeurd. Dit document is een leidraad.”

Materiaal zitbanken

vandalen vernielden een private zitbank – Meylstraat

Raadslid Jo Ampe mengde zich ook in het debat en stelde “in de Weldadigheidsstraat is er geen zitbank voorzien, in de omgeving van de zorgwoningen. Vroeger heeft er altijd één gestaan. Er is nog plaats. Af te spreken met de buren”. Hij pleitte ook om natuurlijke materialen te gebruiken, hout en ijzer.

Burgemeester Koen Volckaerts antwoordde hierop “we hebben in onze magazijnen nog een stock van 10 à 12 oude types van zitbanken. We gaan deze eerst gebruiken”.

Alle raadsleden namen na deze discussie unaniem kennis van het advies van de ouderenadviesraad inzake de zitbanken in de gemeente.

zitbanken trekken veel sluikstort aan – Frijthout

Foto’s © Gazet van Hove.