Hove : Wim Bollaert verkozen tot commissievoorzitter financiën

Wim Bollaert

De gemeenteraad stelde de leden van de gemeenteraadscommissie financiën samen. Het gaat over burgemeester Koen Volckaerts, schepen Gerda Lambrechts (beiden N-VA), de raadsleden Wim Bollaert (CD&V), Filip Craen (HB) en Goedele Breyne (PH7). Hiertussen moest er een voorzitter worden gekozen. Leden van het schepencollege mochten dit al niet zijn. Dus schoten er nog drie kandidaten over. Wim Bollaert had zich kandidaat gesteld. Hij volgde thuis de gemeenteraad via de computer.

De fracties van Hove Beweegt en PH7 gaven hieraan hun goedkeuring. Men moest dus officieel overgaan tot de stemming. De geheime stemming was verplicht. Dit gaf aanleiding tot nogal wat technische problemen bij een aantal leden van het schepencollege. Uiteindelijk kreeg Wim alle 19 raadsleden achter zijn naam.

We weten niet of Wim daarna thuis met zijn familie het glas heeft geheven op zijn verkiezing …

 

De commissie financiën vergadert voor het eerst op dinsdag 8 december om 20.00u. in zaal Da Capo aan de Lintsesteenweg 1a. Een openbare zitting waar publiek is toegelaten. Eerst wel aanmelden via secretariaat@hove.be .

 

 

Foto’s © Gazet van Hove .