Hove : natuurwerkdag in het Uilenbos

zaterdag 16 januari 2021

Hove steekt op 16 januari (coronaveilig) de handen uit de mouwen om de natuur in het Uilenbos alle kansen te geven.

Het Uilenbos – je bent er vast en zeker al op bezoek geweest – is een prachtig natuurpareltje. Maar ook een wild bos zoals het Uilenbos vergt gepast natuuronderhoud. Aangezien er geen everzwijnen in dit bos voorkomen, moet de natuur wat worden geholpen door het broekbos uit te dunnen. Dit is een arbeidsintensieve taak, maar het baat want het resultaat van het harde werk van vorig jaar was meteen te zien aan de beter opgeschoten voorjaarsbloeiers.

De coronaregels worden strikt toegepast. Daarom vragen we je om vóór 14 januari in te schrijven via milieu@hove.be. Iedere deelnemer krijgt ter plaatse een blad met de uit te voeren werken die je persoonlijk of in kleine groep kan uitvoeren. Afstandsregels vormen geen probleem in het bos : er is meer dan plaats genoeg. Jong en oud (per gezin) welkom ! We werken in twee shiften : van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.00 uur. Je bent vrij om één of beide shiften mee te werken. Zorg wel voor mondkapje, goede werkhandschoenen en beschermend schoeisel en, als je aan beide sessies deelneemt, een picknick. Bij slecht weer gaat alleen de voormiddagsessie door.

Foto’s (c) Gazet van Hove.