Mortsel : herdenking bombardement “5 april 1943”

Een publieke herdenking van het bombardement is ook dit jaar helaas niet mogelijk omwille van de coronamaatregelen. De vzw 5 april 1943 en lokaal bestuur Mortsel hebben de handen in elkaar geslagen om een virtuele herdenking te maken. Die kan je dus bekijken vanop je computer.

Wat mag je verwachten ?
Burgemeester Erik Broeckx en historicus en auteur Pieter Serrien hebben beiden een videoboodschap voor jou. Er zijn ook muziekoptredens van de Mortselse Mira, Lien Kooijman (website), Dieter Stryckers en het quintet Michiel van Camp.

Hoe volgt u de digitale herdenking ?
Vanaf 5 april 2021 kan je terecht op deze webpagina en op www.5april1943.be. Je hoeft dit niet op een bepaald uur te doen, eender wanneer het je past. Ook nadien blijft de herdenking op de websites staan.

***

Uitgave 2020

Vorig jaar werkten we reeds aan een digitaal alternatief.
Herbekijken ?

De digitale herdenking kan hier bekijken, vanaf 5 april 2020 om 11.00 uur.
(je kan het steeds herbekijken op een later tijdstip)

Een creatie van lokaal bestuur Mortsel op initiatief van de vzw 5 april 1943.

5apr

Extra

In 2018 werd een filmopname gemaakt van de toneelvoorstelling 5443. Klik op de afbeelding hieronder om de trailer te bekijken.

5443

Via deze link kan je de herdenkingsplechtigheid van 7 april 2018 integraal herbeleven.

Hovese slachtoffers

Foto’s (c) Gazet van Hove