door Simon Segers in palnws.be .

In een open brief aan de Franse president Macron kondigen verschillende hooggeplaatste, gepensioneerde militairen aan dat ze genoeg hebben van de zelfhaat in hun land en desnoods actie zullen ondernemen. De brief werd gepubliceerd in het conservatieve tijdschift Valeurs actuelles.
“Het is vijf voor twaalf, Frankrijk is in gevaar, zij wordt bedreigd door verschillende, grote gevaren. Wij die, zelfs als gepensioneerden, soldaten van Frankrijk blijven, kunnen in de huidige omstandigheden niet onverschillig blijven over het lot van ons mooie land.” Zo begint de brief die ondertekend is door 19 voormalige generaals. Deze militairen vinden dat aanhangers van de huidige trend van ‘dekolonisatie’ niets dan rassenoorlog willen bekomen. Zij hekelen ook het feit dat verschillende gebieden getransformeerd zijn in territoria onderworpen aan dogma’s die tegengesteld zijn aan de grondwet. “Er mag en kan geen enkele stad, geen enkele wijk zijn waar de wetten van de republiek niet gelden.”

Burgeroorlog

onderworpen aan dogma’s

De militairen benadrukken dat diegenen die het land leiden de moed niet mag ontbreken en dat zij bereid zijn om de nodige beleidsmaatregelen te ondersteunen. “Als er echter niets ondernomen wordt, zal de laksheid zich onverbiddelijk in de samenleving blijven verspreiden en zal de tussenkomst van onze actieve kameraden uitgelokt worden om onze beschavingswaarden en onze landgenoten te beschermen.” De ondertekenaars eindigen met een waarschuwing: “Er is geen tijd meer voor uitstel, anders zal een burgeroorlog een einde maken aan deze groeiende chaos en zullen er duizenden doden vallen, waarvoor u de verantwoordelijkheid draagt.”

Foto’s (c) Gazet van Hove.