Milieu en duurzaamheid

plant een boom

Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, je hobby, je vereniging) bezig met de zorg voor onze planeet ? Of even goed met de zorg voor je medemens of voor de brede maatschappij ? Dan ben jij ongetwijfeld een duurzame held ! Stel je snel kandidaat via milieu@hove.be. Of ken je andere mensen die zich dagelijks inzetten om van Hove een aangenamer, gezonder, groener, eerlijker, rechtvaardiger, duurzamer, veiliger plekje te maken ?
Geef ook gerust hun namen door !
Op 25 september 2021 viert de hele wereld de zesde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties : een lange-termijnagenda met zeventien doelstellingen (de SDG’s) die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten vieren we die verjaardag een hele week lang : van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten we onze eigen duurzame helden in de kijker. Deze helden zijn Hovese burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. De campagne focust dit jaar op helden die bijdragen aan de milieu-gerelateerde SDG’s (rond schoon water, verantwoorde consumptie, klimaatactie, zorg voor oceanen, bossen, biodiversiteit,…) maar laat ook ruimte om helden in de kijker te zetten die inzetten op de andere doelen.
Nog niet helemaal overtuigd ? Bekijk de profielen van alle duurzame helden van de vorige edities op www.duurzamegemeente.be.

Lees alles over de SDG’s op www.vvsg.be/sdgs .

Foto’s (c) Gazet van Hove.