door LVS in (c) ’t Pallieterke .

De politieke correctheid die de Westerse samenlevingen overspoelt neemt soms erg hallucinante proporties aan. In Denemarken zijn holebi’s en transgenders nu verwikkeld in een richtingenstrijd. Wie niet meegaat in de totale gender-waanzin, hoort er niet meer bij.

De voorbije twee weken vond in Denemarken de jaarlijkse WorldPride plaats. In de hoofdstad Kopenhagen stonden, naast de klassieke optocht, ook tentoonstellingen, concerten en debatten geprogrammeerd. Progressieve militanten laten in media en politiek vaak uitschijnen dat de zogenaamde holebi-beweging, in het huidige taalgebruik uitgebreid tot LHBTI+, een granieten blok vormt. In realiteit is van een eengemaakt front geen sprake en hebben holebi’s met klassiekere opvattingen hun buik meer dan vol van de losgeslagen gekte.

Biologisch bepaald geslacht

De holebi-beweging begon in de jaren ‘60 als een drukkingsgroep die opkwam voor de rechten van homoseksuelen, lesbo’s en biseksuelen. Later kwamen daar nog transgenders bij. Sindsdien is het hek van de dam. Waar de discussie ging over de gelijke berechtiging van mensen met een andere geaardheid, is vandaag de dag overal het opgeklopte gendervraagstuk in het debat geslopen. Zijn gender en geslacht een biologisch gegeven of is gender volledig een sociale constructie en een vloeibaar concept ? Holebi’s en hetero’s die het klassieke standpunt zijn toegedaan, namelijk dat geslacht en gender biologisch bepaald zijn, worden door de radicale gender-fanatici uitgeroepen tot vijand.

In het Deense ‘Kristeligt Dagblad’ toont Karen Larsen, docent op een middelbare school en jarenlang actief in holebi-organisaties, hoe gestoord de radicale tak binnen deze beweging is geworden. Als lesbo vindt zij zichzelf biologisch een vrouw omdat ze een vrouwenlichaam heeft, de logica zelve dus. Anno 2021 wordt ze bedreigd en als transfoob neergezet.

Aanvaarding Holebi’s

De radicale vleugel van de holebi-beweging wil biologie totaal overboord gooien en wil het taalgebruik aanpassen. Je mag volgens deze lui niet langer spreken over menstruerende vrouwen (omdat ook mensen die zich identificeren als ‘man’ blijkbaar kunnen menstrueren). En iemand die zwanger is, is niet langer een vrouw, maar kan dus ook een ‘man’ zijn. Volgt u nog ? Larsen staat lang niet alleen. Ook de 28-jarige ondernemer Tobias Pultz ergert zich in de Deense media over de gang van zaken. De jongeman stelt dat de moderne gender-ideologie is verveld tot een soort religie en deze politieke correctheid zorgt net voor een afname van de aanvaarding van holebi’s.

Intussen dendert de trein maar verder. Enkele voorbeelden : wie een profiel heeft bij Facebook kan op sociale media al kiezen uit zeventig verschillende genders, waarmee hij of zij zich kan identificeren. Wist u trouwens dat de Nederlandse Spoorwegen een tijd terug beslisten om in de stations niet langer de aankondigingen te beginnen met ‘dames en heren’, maar wel aan te vangen met het neutrale ‘beste reizigers’. Deze gekkigheid is trouwens niet nieuw en kwam jaren geleden in Canada al aan de oppervlakte. Daar wilden linkse studenten de populaire schrijver en hoogleraar Jordan Peterson laten ontslaan, omdat hij aan de universiteit het waagde om biologische vrouwen als vrouw en biologische mannen als man aan te spreken.

Foto’s (c) Gazet van Hove.