door Pieter Van Berkel in palnws.be . 

Staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz (Ecolo) neemt vrijdag deel aan een evenement waar mannen niet welkom zijn. Dat schrijft La Meuse.
Ecolo, een sexistisch partijtje ???

Etopia, het ‘centrum voor animatie en onderzoek naar politieke ecologie’ dat banden heeft met de Franstalige groenen van Ecolo, organiseert een reeks zomerevenementen onder de naam VertPop. Het gaat om een honderdtal activiteiten en workshops in een dertigtal steden, met als thema’s onder andere klimaat, kernenergie, burgerparticipatie en feminisme.

Vrijdag vindt in dat kader een ‘inspirerende wandeling’ plaats in Luik, met als thema de groeiende genderongelijkheid door toedoen van de coronacrisis. “Deze crisis heeft, net als andere crises daarvoor in de geschiedenis, een veel grotere impact gehad op vrouwen dan op mannen”, klinkt het op de website van Etopia.

Mensen die zichzelf als man identificeren zijn bovendien niet welkom op het evenement. De activiteit is voorbehouden aan “vrouwen en alle mensen die zich vrouw voelen”. Volgens Etopia-woordvoerder Baptiste Erkes zorgt de uitsluiting van mannen ervoor “dat vrouwen en genderminderheden makkelijker vrijuit kunnen spreken”.

Sarah, gelijke kansen voor deze vrouw ???

Ook staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz (Ecolo) neemt deel aan het evenement en maakt op haar Facebook-pagina reclame voor VertPop. “Dit evenement moet niet worden voorgesteld als ‘verboden voor’, maar als ‘gereserveerd voor’, wat niet hetzelfde is”, zegt de woordvoerder van Schlitz. “Het is gewoon een meidenwandeling, het is geen oorlogsverklaring aan mannen. Het is een discussiegroep, zoals andere, gereserveerd voor een bepaald publiek. Het moet niet worden gezien als een wens om een aparte wereld voor mannen en vrouwen te hebben.”

Bron : La Meuse
Foto’s (c) Gazet van Hove.