WK wielrennen door Kontich

Opgelet : de uren van de doortocht van het WK Wielrennen in onze gemeente zijn gewijzigd. U vindt de correcte info hieronder terug.

Het WK Wielrennen in onze gemeente

Het WK wielrennen 2021 vindt van zondag 19 tot en met zondag 26 september plaats in Vlaanderen. Het is de negende keer dat het WK-wielrennen wordt gehouden in België. De strijd om 11 wereldtitels zal verspreid over Vlaanderen en over 4 gaststeden gestreden worden.

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september is het zo ver. Dan passeert het WK Wielrennen door onze gemeente! En alsof dat op zich al niet bijzonder is, is het WK dit jaar ook nog eens aan zijn 100ste verjaardag toe. We kijken dus uit naar één groot wielerfeest voor jong en oud. Met hopelijk topprestaties van onze landgenoten en heel veel sfeer.

Programma

Op vrijdag is het aan de junioren, op zaterdag aan de vrouwen en op zondag aan de mannen. Het parcours loopt via de Doornstraat, Groeningenlei, Molenstraat, Gemeenteplein, Mechelsesteenweg en Grote Steenweg richting Rumst. Het peloton komt dus telkens binnen vanuit de richting van Edegem.

  Doortocht  Afsluiting parcours
Vrijdag 24/9 Rond 13.50 u. 11 tot 14.30 u.
Zaterdag 25/9

Rond 12.40 ipv 13.42 u.

11 tot 14.30 u.
Zondag 26/9

Rond 10.45 ipv 11.20 u.

9 tot12.30 u.


Verkeersregeling

Om de doortocht voor alle betrokkenen veilig te laten verlopen, sluiten we het parcours af voor alle verkeer en dit 2 uur vóór de doortocht tot 30 minuten na de doortocht. Er geldt een parkeerverbod op het hele parcours.

Door de doortocht en het afsluiten van het wedstrijdparcours, wordt onze gemeente in twee delen gesplitst. Hierdoor wordt het tijdens de periode van de afsluiting bijna onmogelijk om van het oostelijke deel naar het westelijke deel van onze gemeente te geraken en omgekeerd.

De doortocht en de bijhorende noodzakelijke maatregelen hebben heel wat gevolgen voor de verkeerssituatie in ons dorpscentrum en de straten die uitgeven op het parcours:

  • Verschillende wijken of straten hebben hun in- en/of uitrit via het parcours. Zij zullen tijdens de uren dat het parcours afgesloten is niet weg kunnen met de wagen. Zij dienen hun wagen dus op voorhand op reglementaire manier buiten het parcours te parkeren. Het gaat hierbij om de bewoners van de wijk Albertlei en aangrenzende straten, de Staf Van Elzenlaan, Kontichhof, Lijsterbolstraat, Zilverbergstraat en Maalderijstraat.
  • De Jordaensstraat en de Van Dyckstraat worden dubbelrichting en er geldt in bepaalde delen van deze straten een parkeerverbod om uitwijkmogelijkheden te creëren. Tijdens diezelfde momenten kan niet worden uitgereden via de Spoorwegstraat.
  • De Bergstraat kan enkel uitrijden tijdens de uren dat we het parcours afsluiten.
  • De Nieuwstraat tussen de Transvaalstraat en Molenstraat wordt dubbelrichting van zaterdag 25 september om 9 u. tot en met maandag 27 september om 16 u. Ontsluiten kan via de De Villermontstraat.
  • De handelszaken die gelegen zijn langs het parcours zullen moeilijk of niet bereikbaar zijn tijdens de doortocht en de afsluiting van het dorpscentrum. Ze dienen tijdig de nodige afspraken te maken met bijvoorbeeld leveranciers.
  • Voor de voetgangers voorzien we in ons dorpscentrum verschillende alternatieve oversteekplaatsen die worden aangegeven met paaltjes en/of poortjes. Oversteken op andere plaatsen is niet toegestaan.

Tips

  • Vermijd het wedstrijdparcours en de directe omgeving ervan.
  • Let goed op de tijdelijke verkeerssignalisatie.
  • Volg steeds de richtlijnen van de seingevers.

Meer info

Je ontdekt alles over het WK Wielrennen op de website: https://www.flanders2021.com/nl