Op zondag 10 oktober beleef je de Antwerpse Zuidrand als nooit tevoren ! Kom de natuur, het bos, de beekvalleien, de landbouw en de rijke geschiedenis en cultuur verkennen. Van een kinderzoektocht, geleide wandelingen en mini-concertjes tot een boerderijbezoek of proeven van lekkere streekproducten.

Dit prachtige gebied herbergt eeuwenoude en jonge bossen, beekvalleien en landschappen met zeldzame plant- en diersoorten. Zij maken samen met de aanwezige familiale landbouw deel uit van de oude cultuurhistorische landschappen. Om dit bijzondere gebied te behouden, te versterken en deels toegankelijk te maken voor bezoekers, bundelen al verschillende jaren overheden, verenigingen, private eigenaars en burgers de krachten.

De voorbije jaren werd hard gewerkt om van de Zuidrand een aaneengesloten openruimtegebied te maken met plaats voor bos, natuur, water, landbouw, erfgoed en recreatie. Een hele uitdaging om al deze elementen een plaats te geven in het gevarieerde landschap. Ook de komende jaren zetten we onze schouders verder onder deze uitdaging en dat vieren we graag op deze dag.

Alle activiteiten zijn makkelijk bereikbaar met de fiets. Alle details op https://bit.ly/zuidranddag .

Foto’s (c) Gazet van Hove.