De toegankelijkheid van O.C. “De Markgraaf” is soms moeilijk

Hove

Raadslid Filip Craen (HB) bracht op de gemeenteraad een tragisch geval ter sprake van de moeilijke toegankelijkheid voor sommige inwoners van O.C. “De Markgraaf” aan de Kapelstraat. “Wij hadden vorige week met Hove Beweegt onze algemene vergadering in De Markgraaf. Een lid, een gewezen gemeenteraadslid, zit in een rolstoel en zij was op weg naar de vergadering. Maar aan de voordeur is het niet makkelijk om alléén met een rolstoel binnen te geraken, want er is een sluisdeur. Uiteindelijk is de betrokkene niet binnengeraakt en moeten naar huis terug keren. De gemeente moet concrete investeringen doen in deze voordeur, een automatische deur, een schuifdeur, … als het maar opgelost geraakt. Binnen één jaar willen we een resultaat zien, dus tegen 31 december 2022”.

de linkse krachten in Hove

Schepen van sociale zaken Els Pauwels (Fan van Hove) antwoordde : “dit is een pijnlijke zaak. Maar wij putten ons convenant met Inter uit. We zetten ons nu in voor de toegankelijkheid van winkels. Ook het plaatsen van fietsen in de gemeente. De toegankelijkheid van voetpaden met o.a. de bladerval. Naast De Markgraaf heeft ook de sporthal problemen met de toegankelijkheid. Probeer niet om ineens alles te doen want dan lukt het niet. We moeten nadenken over de functie van het sas. De tweede deur laten verwijderen ? Een automatische deur kan ook ongevallen veroorzaken. We proberen op korte termijn een ingreep te doen. Snel een verbetering realiseren. De Markgraaf komt op de eerste plaats”.

Incident gesloten.

niet iedereen geraakt er binnen

Foto’s © Gazet van Hove.