Op 1 januari 2022 veranderen er enkele stoelen in de Hovese gemeenteraad.

Voorzitter

Gemeenteraadsvoorzitter Guido Sel (N-VA) verlaat de gemeenteraad. Hij draagt vanaf volgend jaar zijn voorzitterschap over aan gemeenteraadslid Diane Tinnemans (Fan van Hove/O-VLD). In de gemeenteraad wordt hij opgevolgd door Veerle D’Haene (N-VA), zijn overbuurvrouw. Mevrouw D’Haene was reeds gemeenteraadslid tijdens de vorige legislatuur 2013-2018.

Guido Sel bij zijn afscheidsspeech

Op de laatste gemeenteraad werd Guido Sel letterlijk en figuurlijk in de bloementjes gezet voor de schepenen Gerda Lambrecht en Els Pauwels. Guido was ook reeds voorzitter tijdens de vorige legislatuur, in totaal zat hij 88 gemeenteraden voor. Hij diende onder vier gemeentesecretarissen. Guido zal zich zeker niet vervelen na zijn politiek pensioen want hij is nog actief in enkele Hovese culturele verenigingen en ook als tuinder.

Burgemeester

Koen Volckaerts wisselt zijn burgemeesterssjerp in voor een schepenmandaat. Hij behoudt dezelfde bevoegdheden als voorheen. In de plaats komt Bart Van Couwenberghe als nieuwe burgemeester aangetreden. Hij behoudt ook zijn bevoegdheden uit zijn huidig schepenmandaat. Deze wissel werd na de laatste gemeenteraadsverkiezingen intern binnen de N-VA Hove beslist. Koen legde de eed af in de handen van Luc Vuylsteke de Laps, de langst zetelende schepen.

de nieuwe burgemeester Bart Van Couwenberghe tussen twee fans

Schepen

Schepen Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove/CD&V) geeft zijn bevoegdheden door aan gemeenteraadslid Wim Bollaert (Fan van Hove/CD&V). Luc blijft wel in de gemeenteraad zetelen. Hij heeft immers tonnen politieke ervaring als burgemeester (24 jaar) en op ministeriële kabinetten. Deze kunnen nog nuttig zijn om de nieuwe bestuursploeg te ondersteunen.

Wim Bollaert

Aangezien corona het publieke leven grotendeels stil legt, zal er nadien nog een feestje volgen voor de nieuwe mandatarissen. Mag de Hovese bevolking daar ook aan deelnemen of is dit enkel voor de zetelzitters ?

mogen de Hovenaars meevieren voor de nieuwe burgemeester, schepen en voorzitter ???
Koen Volckaerts wordt schepen

Foto’s © Gazet van Hove.

Luc Vuylsteke de Laps neemt de eed af van de nieuwe schepen