Het talentontwikkelingstraject Eigen Kweek is voor de editie ’22 – ’23 op zoek naar nieuwe podiumkunstenaars en aspirant-zakelijk leiders en lanceert een open call.

Het traject vindt plaats in drie provincies : Antwerpen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen. In elke provincie wordt één nieuwe maker (of collectief of gezelschap) gematcht met één aspirant-zakelijk leider. Zij krijgen de unieke kans om samen een eigen productie te realiseren in één van de volgende disciplines of een mengvorm ervan : theater, muziektheater, performance of circus. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en een budget voor een kleine podiumkunstcreatie.

Na de creatie maak je met deze productie een tournee langs de cultuurcentra in je eigen provincie (10 à 15 speeldata in voornamelijk kleine zalen). Je maakt ook een korte oversteek naar de andere regio’s. En je krijgt een stevige basis mee op het gebied van communicatie en spreiding voor het vervolg van je parcours.

Heb je interesse en een link met de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant of West-Vlaanderen ? Bekijk dan de open call met de voorwaarden en schrijf je in op ten laatste 9 februari ’22.

Inschrijvingsmogelijkheden en alle info over de open call, het traject, het aanbod, de timing en tal van FAQ kan je terugvinden op https://www.eigen-kweek.be.

Foto’s (c) Gazet van Hove.