door Wannes Neukermans in palnws.be .

Hilde Crevits is de nieuwe minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding. Ze vervangt Wouter Beke, die afgelopen vrijdag ontslag nam, op de belangrijke bevoegdheid Welzijn. Daarom moet ze een deel van haar taken doorschuiven naar Vlaams Parlementslid Jo Brouns, die op die manier de nieuwe minister van Werk en Economie wordt.

Wouter Beke, voormalig partijvoorzitter van de CD&V, moest aftreden nadat de schandalen zich bleven opstapelen : de malaise in de kinderdagverblijven met de dood van een baby tot gevolg, schandalen in de woonzorgcentra, de fraude bij de contact tracing… Ook de dramatische score van de CD&V in de laatste ‘De Stemming’ zorgde voor onvrede binnen de partij. Ook voorzitter Joachim Coens zag zich genoodzaakt te vertrekken. Vermoedelijk zal huidig staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi hem opvolgen.

Sammy Madhi

De partijtop – Joachim Coens, Sammy Mahdi en Hilde Crevits – kwamen met dit voorstel op de proppen. De partijraad stemde in met dit voorstel. Het departement Welzijn schuift door naar Hilde Crevits. De nieuwe minister is de Limburger Jo Brouns (47) uit Kinrooi. Hij krijgt de bevoegdheden Economie, Werk, Innovatie en Sociale Economie. Opvallend : Brouns krijgt ook het departement Landbouw toegewezen, terwijl toch verwacht werd dat de West-Vlaamse Crevits daar zou aanblijven.

Wouter Beke stapt op als minister

Bron : vrt NWS, Eigen Redactie .

Foto’s (c) Gazet van Hove.