door Anton Schelfaut in palnws.be .

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (cd&v) laat in een interview met Le Soir zijn licht schijnen over een volgende staatshervorming. “Het land functioneert niet zoals het zou moeten”, erkent hij.

Mahdi gelooft naar eigen zeggen in een België dat sterk gefederaliseerd is. “De organisatorische flexibiliteit van de regio’s mag niet als iets negatiefs worden gezien”, benadrukt hij. “Ik denk echt dat er enorme mogelijkheden zijn, ook voor Wallonië. Als ik een Waal was, zou ik veel proactiever zijn over de kansen van de regio in een Belgische context in plaats van telkens te kijken naar wat de Belgische spaarpot voor mij kan doen.”

Volgens Mahdi is cd&v de kleinste partij in de peilingen omdat ze “niet in staat is haar politieke standpunten te verwoorden en te verspreiden”.

De kandidaat-voorzitter wijst erop dat hij in 2019 een duidelijk standpunt innam ten opzichte van Vlaams Belang. “Ik was de eerste om te zeggen dat we niet met hen zouden regeren. Ik heb geen cordon sanitaire nodig, ik kijk alleen naar de waarden van een partij.”

Bron : Le Soir .

Foto’s (c) Gazet van Hove.