door Anton Schelfaut in palnws.be .

N-VA-Kamerlid Theo Francken heeft zich op Twitter kritisch uitgelaten over de openbare omroep VRT. De aanleiding hiervoor is een controversiële uitspraak van ‘Switch’-presentatrice Fien Germijns. De “nieuwe leading lady” van de VRT, die 150.000 euro per jaar opstrijkt, ‘ontmenselijkte’ in een aflevering van het populaire spelprogramma Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en Kamerlid Dries Van Langenhove.

Op sociale media ontstond vrijdag heel wat ophef over een uitspraak van ‘Switch’-presentatrice Fien Germijns (27). “Je hebt natuurlijk altijd uitzonderingen, zoals Tom Van Grieken of Dries Van Langenhove, maar de meeste politici zijn ook maar mensen”, verklaarde ze donderdagavond in een aflevering van het spelprogramma. Vlaams Belang verwijt haar beide politici te “ontmenselijken” en vindt dat de subsidiekraan moet worden dichtgedraaid als de neutraliteit van de openbare omroep niet wordt gerespecteerd.

Dries Van Langenhove

Ook N-VA-Kamerlid Theo Francken is niet te spreken over de uitspraak van Germijns. “Onze openbare omroep cancelt afleveringen van FC De Kampioenen via een of andere ‘cancelraad’, schrapt het lokale ochtendbulletin op Radio 2 en ontmenselijkt extreemrechts”, schetst hij. “Van het padje met 250 miljoen euro belastinggeld. Per jaar.”

“Ongepast en contraproductief”

Verder roept Francken de VRT op om te stoppen met haar alarmisme en het grootmaken van de politieke extremen “via enerzijds promo en anderzijds laaghartige aanvallen die eigenlijk ook promo zijn”. “Laten we het gevecht met de extremen gewoon uitvechten in de studio van prachtige programma’s zoals De Ochtend, De Afspraak, Terzake, De Zevende Dag en dan in het stemhokje. Zoals dat hoort in een democratie. Morele beschimpingen zoals deze dame doet, zijn ongepast en contraproductief”, oordeelt hij.

Volgens het N-VA-Kamerlid zou Germijns zich beter verontschuldigen voor haar uitspraak. “De VRT zou dit beter in de gaten moeten houden”, besluit hij. “Tom Van Grieken zet dit direct online en scoort hiermee enorm. VRT verliest geloofwaardigheid. Domme zet.”

verliest geloofwaardigheid

Foto’s (c) Gazet van Hove.