Reiniging en onderhoud straten

Het gemeentebestuur beklaagt zich erover dat een aantal Hovenaars zich niets aantrekken van parkeerverboden die de uitvoerende diensten plaatsen in straten en pleinen die ze gaan opkuisen. Dit is het geval bij straatvegen en snoeiwerken. Ze stellen vast dat er toch nog auto’s geparkeerd staan in de betreffende straten waar er enkele dagen voorheen een tijdelijk parkeerverbod is uitgevaardigd. Zo loopt het onderhoud vertraging op of kan het onderhoud/opkuis van de betreffende straat zelfs helemaal niet doorgaan.

Plastic sjabloon voor vloermarkering "Stoppen en parkeren verboden"
in Hove telt dit bord voor sommige bewoners niet

De meeste Hovenaars volgen de reglementen goed op, maar in iedere straat zijn er altijd één of meerdere bewoners die denken dat hij/zij boven de wet staat.

Waarom laat het gemeentebestuur met zijn voeten rammelen door zulke schepsels ? Kan de politie niet op voorhand de betrokken straten controleren voor de uitvoeringsdiensten er aankomen en alle fout geparkeerde wagens op de bon zwieren en eventueel laten verwijderen door een takelbedrijf ? De factuur kan men nadien doorsturen naar de overtreder of indien nodig de wagen in beslag nemen. Of heeft ons bestuur schrik om boetes uit te schrijven ? Want dat is misschien stemmenverlies bij de volgende verkiezingen van de onwillige bewoners ? 110 Hovese straten x 1,5 gemiddelde overtreders per straat geeft al een aanzienlijk groepje. Anderzijds zal de overgrote meerderheid van de Hovenaars het waarderen dat het bestuur de wet laat naleven ! We zijn benieuwd hoe het lokaal bestuur gaat handelen ?

mag de Hovese politie nog boetes uitschrijven ?

Foto’s (c) Gazet van Hove.