door PAL NWS .

Op het Albertinaplein in Brussel vond afgelopen maandag de ‘Doe ze Luisteren’-protestmeeting van Vlaams Belang plaats, maar dat was duidelijk niet naar de zin van Brussels minister Sven Gatz (Open Vld). “Beste Gespuis”, richtte hij zich op Twitter tot de aanhangers van de Vlaams-nationalistische partij. “Ge zijt hier niet welgekoomen. Brussel is alles wat gij niet zijt. Deze stad is vrij, open ende van De Wereld. Gaat elders vendelzwaaien ende stampei maecken. Ge hebt hier niets verlooren. Keer.Naar.Uw.Dorp.” Wat vindt u ? Moet de minister zich excuseren ?

een anti-Vlaamse partij geworden

“Keer naar uw dorp !” Brussels Open Vld-minister Sven Gatz – en oud-VU’er – haalde naar aanleiding van de protestmeeting van Vlaams Belang slogans vanonder het stof die vroeger door Franstalige tegenbetogers werden gebruikt tijdens de Marsen op Brussel. Zonder de “terug”, want die durfden de Franstaligen al eens vergeten.

De betogers die deelnamen aan beide massabetogingen eisten onder meer de afschaffing van de talentellingen, de definitieve begrenzing van Brussel, de afschaffing van de faciliteiten en de vastlegging van de taalgrens. De Franstalige tegenbetogers droegen spandoeken als “Geen Frans geen centen”, “Keer naar uw dorp” en “Handen af van Brussel”. Waarom Gatz die “FDF-slogan” opnieuw bovenhaalt, is onduidelijk.

de vriendjes van O-VLD