Circulatieplan / omleidingen Zomerendfeesten

Tijdens de Zomerendfeesten is het centrum van de gemeente Hove afgesloten voor autoverkeer. Hiervoor worden omleidingen voorzien, enerzijds voor het doorgaand verkeer en het plaatselijk verkeer. Ook het openbaar vervoer wordt omgeleid.

Op bijgevoegde schets zijn de omleidingen voor het plaatselijk verkeer aangeduid in een rode kleur en de omleidingen voor het doorgaand verkeer in het blauw.

De autovrije zone in het centrum voor de organisatie van de Zomerendfeesten is aangeduid in groen.

De omleiding voor het doorgaand verkeer ( blauw) maakt hoofdzakelijk gebruik van de Mechelsesteenweg N1 en de N10 in Boechout. De omleiding gaat via het centrum van Mortsel zeker wat betreft het verkeer tussen Edegem, Hove en Boechout, Lier en verder.

Het plaatselijk verkeer rond het centrum van de gemeente en het verkeer naar Lint maakt gebruik van de rode omleidingen. Het noordelijk deel van het centrum is bereikbaar via de omleiding via de Leliestraat. Wat betreft de Bloemenwijk is er een uitzonderlijke situatie gezien de werken in uitvoering in de J. Lambrechtslei. De bewoners van de Bloemenwijk krijgen uitzonderlijk de toelating om via de werf hun woning te bereiken tussen de Kapelstraat en J. Lambrechtslei. Het zuidelijk deel van het centrum en een deel van het verkeer richting Lint en Boechout worden omgeleid via de N1 Mechelsesteenweg, Vredestraat, Leon Dumortierstraat en de Lintsesteenweg. De Jan Frans Gellyncklaan is onderbroken en niet toegankelijk voor doorgaand verkeer. Het verkeer naar Lint kan ook verder rijden op de N1 en via de Ooststatiestraat om Lint of Kontich Kazerne te bereiken.

Op de Zomerendfeesten werd een aanrijroute voor hulpdiensten voorzien. In de straten van de omleidingen, is waar nodig, een parkeerverbod uitgevaardigd om vlot verkeer mogelijk te maken.

Voor het fietsverkeer is er de mogelijkheid om te voet met de fiets aan de hand over de Zomerendfeesten te wandelen. Bezokers die met de fiets de Zomerendfeesten bezoeken vinden op verschillende plaatsen fietsenstallingen. In het kader van de werken aan de J.F. Gellyncklaan is er een kortere alternatieve fietsverbinding uitgezet of kan er gebruikt gemaakt worden van de Fietsostrade F1.

Bijlagen

Foto’s (c) Gazet van Hove.