Belastingsverhogingen

Op de gemeenteraad van december jl. keurde de bestuursmeerderheid de belastingsverhoging goed van de aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting van 7 % naar 7,5 % voor de periode 2008-2013. De opcentiemen op de onroerende voorheffing stijgen van 1150 naar 1450 opcentiemen voor dezelfde periode. Deze verhoging brengt de gemeentekas per jaar +/- 800.000 euro extra op. De verzamelde oppositie stemde tegen.

In 2008 komen er investeringen in de Boechoutselei (nieuw fietspad), de groenzone BPA Frijthout krijgt een aantal fietspaden, er komt een eerste ingreep in de Geelhandlaan voor de fiets- en voetpaden, de Mortselsesteenweg krijgt ook een beter fietspad en er volgen investeringen aan het conciërgegebouw, het schoolhuis en de sporthal aan de Paul van Ostaijenlaan.

De gemeentelijke bijdrage voor 2008 aan de politiezone HEKLA (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar) bedraagt 762.336,00 euro.

 

Parkeren in het centrum

In de herfst werden er door gemeenteambtenaren tellingen gehouden naar het parkeergedrag in het gemeentecentrum. De resultaten liggen nu voor in de verkeerscel. Er wordt gezocht naar manieren om de parkeerrotatie in het gemeentecentrum te verhogen. Men denkt hierbij aan zones voor kortparkeren, bewonerskaarten, enz….

 

Infoborden

In de omgeving van het station komt er een nieuw gemeenteplan zodat reizigers sneller hun weg in de gemeente zullen vinden.

De nieuwe gemeentelijke informatieborden blijven 24 uur per dag schijnen. De led-verlichting van de borden heeft slechts een vermogen van 150 Watt per uur. Het plaatsen van een timer, die de borden ’s nachts uitschakelt, zou slechts een besparing realiseren van 13,6 euro per jaar. De investering om dit mogelijk te maken kost echter 250 euro. De borden blijven dus ook ’s nachts branden.

 

Emiel Van Hemeldonckstraat

Aangezien het wegdek in een gedeelte van deze straat er niet al te best voorstaat zal men in de periode april-mei dit straatgedeelte heraanleggen. De buitentemperatuur moet immers 15°C zijn. Op het kruispunt met het Sint-Laureysplein komt er een extra straatnaambord van deze straat.

 

Werk uitbesteden

Het gemeentebestuur besteed een groeiend aantal activiteiten uit aan particuliere verenigingen.

De nieuwjaarsreceptie wordt volledig verzorgd door de v.z.w. “Hovelive”, het onderhoud en de vernieuwing van het zonnestelselpad in de Geelhandlaan zal door de v.z.w. “Urania” worden gedaan. De kans bestaat dat er nog gemeentelijke taken in handen komen van particuliere v.z.w.’s. Hiervoor werden de nodige werkingsbudgetten opzij gezet. De gemeente sloot een verzekering af voor deze vrijwillige medewerkers. Aan deze uitbesteding is geen resultaatsverbintenis gekoppeld, maar indien de samenwerking niet naar wens verloopt, dan zal daar in de toekomst zeker rekening mee worden gehouden. Deze uitbesteding van kleine taken heeft geen weerslag op het personeelsbestand van de gemeente.