Grafittispuiters

 

Het gemeentebestuur staat niet negatief tegenover een eventuele samenwerking met grafittispuiters. In het verleden mochten ze hun creativiteit al botvieren op de tunnel van het provinciale fietspad aan de Kasteelstraat. Als er zich in de toekomst nog gelegenheden voordoen, kan het initiatief herhaald worden (spoorwegtunnel aan de Edegemsestraat), eventueel in samenwerking met de Gemeentelijke kunstacademie. Hove heeft veel te lijden onder het wilde grafittispuiten. Via een samenwerking wenst men van “de stropers boswachters te maken”. De erkende grafittispuiters moeten hun ex-collega’s dan ervan overtuigen om het wilde grafittispuiten op openbare en private eigendommen achterwege te laten.

 

Onderzoek bij bewoners Meylwijk

Enkele maanden geleden organiseerde het Meylwijkcomité een onderzoek naar de tevredenheid van de buurtbewoners. 90 % van de bewoners was in grote lijnen tevreden over het wonen in de wijk, al waren er toch een aantal mindere punten. De jaarlijkse wijkfeesten vindt men een goed initiatief. De meeste mensen zijn tevreden over de straatverlichting, het nieuwe wegdek en de groenvoorziening. 63 % vindt dat er te weinig parkeerplaats is en vier op vijf inwoners wil meer rustbanken.

Over de verkeersveiligheid heerst er wel een groot ongenoegen. 75% stelt dat er in de wijk veel te hard gereden wordt en wil actie rond snelheidsbeperkingen, meer controle en het ontmoedigen van het sluipverkeer. Er is zijn ook veel klachten over hondenpoep en overlast van zwerfkatten. De wijkagent is door de meeste inwoners totaal niet gekend.

 

Jeugdactiviteiten voor de Paasvakantie

Tijdens de komende Paasvakantie zijn er weer een aantal leuke activiteiten voor het jonge volkje. Voor 3 euro kan men een Grabbelpas kopen bij de gemeentelijke Jeugddienst. Hier kan men ook het nieuwe activiteitenboekje afhalen.

In de paasvakantie worden er ook speelpleinen ingericht voor kinderen van 6 tot 15 jaar. De werking staat open voor iedereen. Men moet zeker niet in Hove wonen om te kunnen deelnemen. Men schrijft best op voorhand in om zeker te zijn dat er plaats is. Verdere info : Gemeentelijke Jeugddienst, Paul van Ostaijenlaan 6 in Hove, tel. 03 / 454.38.97.  –  jeugddienst@hove.be .

 

Het Regina Pacis Instituut organiseert naschoolse opvang

Sedert enkele weken is er een nieuwe uurregeling van kracht. Op maandag en donderdag loopt de naschoolse opvang van 16.00 uur tot 18.00 uur. Op dinsdag en vrijdag van 15.35 uur tot 18.00 uur. Op woensdag van 11.55 uur tot 12.30 uur.
Prijs : € 0,85 per begonnen half uur. Bij gelijktijdige opvang van meerdere kinderen uit 1 gezin wordt een korting verleend van 25 % op de totale ouderbijdrage.
Een fiscaal attest voor kinderopvang wordt bezorgd om bij uw belastingsaangifte te voegen. Vanaf 17.00 uur sluit de poort aan de kant van de Mortselsesteenweg. De leerlingen gaan dan naar de Paddestoel aan de Boechoutsesteenweg 87.