Gratis voetbalabonnement

Voetbalclub Hove Sport biedt aan alle 65-plussers een gratis abonnement aan voor het voetbalseizoen 2008-2009 en dit voor alle thuiswedstrijden van de seniors (heren en dames ) en van de jeugdploegen.

Hove Sport speelde afgelopen competitie met zijn eerste elftal kampioen in vierde provinciale en mag tijdens het komende seizoen aantreden in derde provinciale. Hier staan verschillende interessante halve-derbys op het programma. De ambitie van de ploeg is om in derde provinciale te blijven. Het zal hard knokken worden, aangezien er door een hertekening van de reeksen in het provinciale comite van Antwerpen vier in plaats van twee ploegen terug naar vierde provinciale zullen zakken.

Hove Sport start voor het eerst ook met een damesploeg die zal aantreden in 3de provinciale B. De dames zullen om de veertien dagen op zaterdagmiddag vanaf 13.00u. aantreden om de rood-witte Hovese kleuren te verdedigen.

 

“Kom op tegen kanker”

Op zaterdag 20 september organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker een plantjesverkoop op het Sint-Laureysplein en dit van 10 tot 17u.

De Liga ondersteunt mensen die door deze vreselijke ziekte in de armoede zijn terecht gekomen. Verder zet men projecten op voor thuisbegeleiding van kinderen met kanker, men organiseert vakantiekampen, zorgt voor psychologische begeleiding van patiënten en hun familie.

De plantjes zullen de huiskamers van hun kopers opfleuren en de opbrengst zal de mensen die vechten tegen kanker een hart onder de riem steken.

 

“Open monumentendag” rond Huib Hoste

De gemeentelijke Cultuurraad organiseert i.s.m. de Kunstacademie een aantal activiteiten die het licht werpen op de Hovese architect Huib Hoste, één van de voorttrekkers van het Modernisme.

  • Op vrijdag 12 september e.k. gaan de feestelijkheden van start met een tentoonstelling over het Modernisme en dit in C.C. “De Markgraaf” en het nabijgelegen Kostershuisje, Kapelstraat 8 Hove. Aanvang 20.00u. met nadien bijhorende receptie. Deze tentoonstelling loopt op de zaterdagen 13 en 20 en zondagen 14 en 21 september, telkens van 10 tot 17.00u.
  • Op zaterdag 13 september houdt de Kunstacademie haar Opendeurdag in al haar Hovese ateliers.
  • Op zondagvoormiddag 14 september is er een georganiseerde busreis naar verschillende verwezenlijkingen van Huib Hoste in Antwerpen, Mechelen en Sint-Pieters-Woluwe (Brussel). Vertrek om 10.00u. aan De Markgraaf, duur trip +/- 2,5 uren. Nadien aangepast aperitief.
  • Op donderdagavond 18 september is er om 20.00u. in C.C. “De Markgraaf” een voordrachtdoor Rajesh Heyninckx over “de plaats van Huib Hoste in het Modernisme”.

Verdere info op www.hove.be en www.huibhoste.be

 

Spreekuren juridisch advies gewijzigd

Bij het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) kan elke Hovenaar terecht voor gratis juridisch advies. Vroeger ging deze dienstverlening door op maandagnamiddag, vanaf 1 september e.k. zal men elke woensdagvoormiddag van 9 tot 13.00u. hiervoor terecht kunnen bij het OCMW.

Wel op voorhand een afspraak maken met juriste Krista Vervloet, tel. 03 / 460.10.80. – e-post: kv@ocmwhove.be.