De vzw Weyninckhoven beheert de Hovese sportinfrastructuur (sporthal, voetbalveld, sportinstallaties in het gemeentepark, enz …). De raad van bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de Hovese sportclubs en een aantal geïnteresseerde gemeenteraadsleden.

De Hovese sportinfrastructuur draait goed. De wekelijkse bezetting van de sporthal is volledig. Verschillende scholen (vnl. Regina Pacis Hove en Sint-Gabrielscollege Boechout) maken dankbaar gebruik van de gemeentelijke sportinfrastructuur.

Sedert het cafetaria van de sporthal is overgenomen door het jonge koppel Pam en Kristof is de gezelligheid er troef. De zaal werd ook volledig opgefleurd.

Op de jongste algemene ledenvergadering van de vzw werden toch enkele kritische  vragen gesteld door voorzitter Chris Schwagten i.v.m. de toekomstige werking van de vzw. “Er gaan geruchten de ronde dat het gemeentebestuur de verantwoordelijke sportambtenaar M.V. liever kwijt dan rijk is en dat hij zou ontslagen worden. Dit zou het einde van de sporthal betekenen want betrokkene bouwde sedert 1994 de sporthal volledig uit wat bezetting betreft. De statistieken bewijzen dit duidelijk. Hij kent het volledige reilen en zeilen van de Hovese sportwereld en zette de administratie op punt. Het wordt tijd dat het gemeentebestuur eens duidelijk zegt wat ze van plan zijn. Verder zijn er nog problemen met de opgeleverde nieuwbouw van de sporthal. De verlichting en het water laten te wensen.  Er is een gebrek aan communicatie en samenwerking tussen de vzw en het gemeentebestuur. Dit moet in de toekomst veel beter”.

Gemeentelijk sportfunctionaris Veerle Franqui neemt ontslag uit haar functie bij de gemeente Hove. Ze gaat een tijdje op reis en daarna zal ze zich vestigen als onafhankelijke sportadviseur. Haar taak wordt overgenomen door Maarten Marinus, tot voor enkele weken nog actief als sportfunctionaris in Oostenrijk. Maarten bracht een groot deel van zijn jeugd door in Hove maar de liefde bracht hem tot in Oostenrijk.

Positieve begroting

In tegenstelling tot de gemeentelijke financiën gaat het met de opbrengst van de vzw Weyninckhoven de goede kant op. Voor het tweede opéénvolgende jaar wordt er winst gemaakt. In de ontwerpbegroting 2009 schat men de jaarwinst op +/-1.500 euro.

Een groot deel van de uitgaven gaat naar de verwarming, de elektriciteit en het water (8.000 + 8.500 + 6.200 euro/jaar). Op jaarbasis is dit een stijging van 6%. Jaarlijks schrijft men 22.000 euro af.

Langs de inkomstenzijde is de zaalverhuring aan sportclubs goed voor 32.000 euro en brengt de concessie van het cafetaria 26.500 euro op jaarbasis op. De jaarindexering van 3% komt er nog bij.

De BTW-controle van de boekhouding was 100 % in orde. De boekhouding van de vzw Weyninckhoven wordt volledig vrijwillig en kosteloos gedaan door Louis T’Seyen, een gepensioneerd boekhouder van Agfa-Gevaert.