Dorpscafé “Den Driehoek” wordt bruine kroeg met brasserie

Het voormalige dorpscafé aan het begin van de Lintsesteenweg ligt er vandaag nog wat troosteloos bij, aangezien het al twee jaren leeg staat. Eerst dacht men om dit pand daterende van het begin van de 20ste eeuw met de grond gelijk te maken, er beneden een handelsruimte van te maken met bovenop enkele appartementen. Een stuk Hovese geschiedenis zou weer verdwijnen.

De bestemming van het pand kreeg een andere wending. De zoon van eigenaar en vastgoedmakelaar Alloeckx gaat aan het pand weer een horecafunctie geven. Het aantal Hovese cafées is vandaag nog op één hand te tellen.

Lichte maaltijden aanbieden
De eigenaar gaat het café omvormen tot een bruine kroeg, mét brasseriegedeelte. Het originele zicht blijft behouden. Binnenin komt er een café- en brasseriegedeelte, afscheiden met een replica van de allereerste gevel. In het café zullen de stamgasten zelfs nog aan de originele tafeltjes kunnen zitten.

Vandaag kan men in Hove nergens gewoon terecht voor een degelijke snelle hap. Er bestaat zeker een markt voor, gelet op de vele pendelaars die in Hovese financiële instellingen, de handelszaken en de plaatselijke scholen werken. Men wenst een kaart met lekkere en alledaagse dingen aan te bieden. Een sappige biefsteak met frietjes en een grote kom verse sla, een kipfilet en ’s middags lekkere pannenkoeken. In de zomer komt er een ijsjeskaart.

In Hove is er ook een gebrek aan vergaderzalen. Het aanpalende vergaderzaaltje wordt een andere troef van de toekomstige horecazaak. Verenigingen hoeven dan niet meer “droog” te vergaderen.

Het is de bedoeling dat de zaak weer opent met de Zomerendfeesten in augustus e.k

 

“De Hoveling” wil volwaardig gemeenschapscentrum

Enkele geëngageerde Hovenaars die zich verenigden in “De Hoveling” ijveren voor de uitbouw van een nieuw gemeenschapscentrum in de Hovese dorpskom. Zij spiegelen zich aan het voormalige en nu afgebroken parochiecentrum “Prinsenhof”. Hiervoor stapten zij onlangs naar het gemeentebestuur met de vraag naar steun voor een nieuw ontmoetingscentrum. Theo Nuyts, hoofdredacteur van de maandelijkse dorpskrant De Hovenaar, is één van de initiatiefnemers. “Dit is goed nieuws. Ik zal zeker een van de eersten zijn om een pint te gaan drinken in de nieuwe Driehoek. Een stuk geschiedenis van Hove verdwijnt nu niet en daar kunnen we enkel blij om zijn. Het is echter niet helemaal wat we in gedachten hadden. We willen echt een plek waar iedereen kan binnenlopen om iets te drinken, een praatje te slaan en waar ook cultuur een plaats heeft. De gesprekken daarover met het gemeentebestuur verlopen in een positieve sfeer. De zoektocht naar een geschikte locatie gaat verder.”

De initiatiefnemers van “De Hoveling” spiegelen zich aan het nieuwe Jeugdontmoetingscentrum (JOC) in de Paul van Ostaijenlaan, een investering die  uiteindelijk 1,3 miljoen euro heeft gekost aan de Hovese belastingsbetalers. Het is de vraag of de gemeente Hove zulke financiële investering nog aankan gelet op de grote investeringswerken die er eind van dit jaar aankomen voor de herprofilering van de oost-west-as.