Nieuws uit Hove (34)

Diefstallenplaag

In de gemeente woedt er tegenwoordig een diefstallenplaag. Vorig jaar werden er in juni, nog vijf diefstallen geregistreerd, dit jaar zijn dit er in de maand juli al 10. We maken het fenomeen mee dat de inbrekers van de stad naar de rand trekken. Vaak zijn de inbrekers Walen of Brusselaars. Hove heeft de pech om aan de uitvalswegen A-12 en E-19 te liggen, langs waar de dieven gemakkelijk en snel kunnen ontsnappen.

Voorlopig is er in Hove nog geen reden tot ongerustheid.  In 2007 registreerde de politie rond deze tijd 79 inbraken, in 2008 daalde dit licht naar 76 inbraken en vandaag 2009, tot en met de maand juli, zitten we aan 37 diefstallen.

Iemand die wel ongerust is, is Dominique De Mey, uitbater van taverne “Bahnhove” aan de Kapelstraat in het oude Hovese stationsgebouw. Hij kreeg recent voor de zevende maal op nog geen drie jaar tijd inbrekers over de vloer. Dominique ziet het er niet meer zitten en denkt eraan om de zaak te stoppen voor de veiligheid van zijn gezin. ’s Nachts is het er rond de spoorweg erg donker en verlaten. Inbrekers hebben er alle mogelijke  ontsnappingsmogelijkheden. Hopelijk kunnen extra beveiligingsmaatregelen kandidaat-inbrekers buiten houden zodat de sympathieke zaak blijft bestaan in het Hovese stationsgebouw.

 

Geen nieuwe GSM mast

Niemand in de gemeente is te vinden voor het plaatsen van een nieuwe GSM-mast in de Paul van Ostaijenlaan. Het gemeentebestuur gaat niet in op de vraag van de betreffende GSM operator om zo’n nieuwe mast te plaatsen naast een sportcentrum en in een volgebouwde woonkern. Het openbaar onderzoek moest wettelijk gevoerd worden. Dit zorgde bij een aantal omwonenden voor de nodige paniek. Gelukkig zonder grond.

 

Keurslager gaat ook een restaurant uitbaten

Het nieuwe grote gebouw aan het kruispunt van de Kapelstraat met de Leliestraat, vlak tegenover het NMBS-station, zal vanaf begin november e.k. onderdak bieden aan keurslagerij De Laet-Van Haver die nu nog aan de Mortselsesteenweg huist. De zaak wordt er ingericht volgens een totaal nieuw concept waarin eten en drinken centraal staan.

De bestaande zaak aan de Mortselsestenweg bestaat reeds 17 jaar, werd reeds meerdere malen heringericht maar is vandaag echt te klein.

In de nieuwe zaak aan het station wordt het productengamma uitgebreid met o.a. wijnen, voorverpakte vleeswaren en bereide gerechten. Voor de wachtende klanten komt er een gratis koffiehoek. Het zelfbedieningsgedeelte zal al om 7 uur ’s morgens open zijn om de vele treinreizigers te kunnen bedienen. Er komt ook een volledig nieuw restaurant in het pand. De nadruk ligt op een Frans-belgische keuken met een zuiderse, mediterrane invloed en zal plaats bieden aan 40 personen. In de zomer is er ook nog een terras. Om het geheel te omkaderen gaat men workshops koken organiseren met de nodige topkoks uit Europa.

Boven de winkel en het restaurant komen zeven appartementen die weldra klaar zullen zijn en waarvan de verkoop binnenkort zal starten. De bestaande beenhouwerij van Luc De Laet aan de Mortselsesteenweg blijft bestaan voor de productie van verse charcuterie. Vandaag telt de handelszaak 17 medewerkers, na de verhuizing zullen er nog enkele bijkomen.