Naar aanleiding van een klacht van bewoners uit de Leon Dumortierstraat i.v.m. het drukke verkeer in hun straat en de veiligheid voor de fietsers aan de doorsteek met de Veldkantvoetweg (zie ons vorig nummer van 8 maart) laat schepen van openbare werken Jo Ampe ons weten dat er wel degelijk politieagenten aanwezig zijn tijdens de spitsuren aan het genoemde knelpunt.

We deden op donderdagnamiddag 24 maart jl. een veldonderzoek rond alle Hovese scholen en drukke verkeerspunten voor schoolkinderen en stelden volgende zaken vast :

  • kruispunt Onderwijsstraat met Geelhandlaan, Gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool, geen agent noch opzichter aanwezig;
  • doorsteek Veldkantvoetweg met Leon Dumortierstraat : geen agent noch opzichter aanwezig. Enkele ouders vertelden ons dat er ’s morgens vanaf een bepaald uur wel een politieagent staat.
  • Mortselsesteenweg : ingangen Regina Pacisinstituut en Groen Schooltje (G.O.) : noch een agent toch een toezichter aanwezig. In het verleden hebben we hier al wel gemachtigde opzichters en onderwijzeressen gezien die er het verkeer regelden.
  • Boechoutsesteenweg : uitgang Regina Pacis middelbare afdeling : de Gemeentewacht is aanwezig en regelt het verkeer. Groen Schooltje : noch een agent noch een gemachtigde opzichter aanwezig.
  • Voor de rest was er in het dorpscentrum nergens een agent of een gemachtigde opzichter te bespeuren.