De jongste tijd heeft de gemeente nogal af te rekenen met inbraakgolven, meestal uitgevoerd door buitenlandse bendes die vanuit Brussel en Charleroi opereren. Om niet meer machteloos te staan tegen deze inbraakterreur gaat de politie in de tegenaanval. Iedereen kan meedoen.

Er wordt een premie voorzien van 25 procent van de aankoop- en/of installatiekosten voor de beveiliging van woningen tegen inbraak met een maximumbedrag van 125 EUR per woning. Het doel van de toekenning van de premie is de woningen gelegen op het grondgebied van Hove daadwerkelijk en grondig te beveiligen om inbraken te voorkomen. De premie wordt niet toegekend voor de installatie van elektronische alarmsystemen. De aanvragen worden gecentraliseerd bij de technische dienst.

Technopreventieve adviseurs van de politiezone HEKLA voeren vrijblijvend en gratis plaatsbezoeken uit in het kader van inbraakbeveiliging. Zij verrichten een volledige en objectieve veiligheidsanalyse in de hele woning en bijbehorende aanhorigheden door een opdeling te maken van de sterke en zwakke punten. Ten overstaan van de zwakke punten worden vervolgens adviezen verleend naar het scheppen van bijkomende beveiligingsmaatregelen om een inbraak te voorkomen.

Het advies is vrijblijvend, objectief en gratis. Door enkele eenvoudige tips en het verhogen van de basisbeveiliging van een woning dient de woning onaantrekkelijk voor inbrekers te worden gemaakt, wat op termijn zal resulteren in een verhoogd aantal pogingen en een daling van het aantal effectieve inbraken.

Door het invoeren van de aanmoedigingspremie van de gemeente Hove worden de nodige beveiligingskosten, bovenop de al voorziene fiscale aftrekbaarheid in het federale belastingstelsel, gedeeltelijk terugbetaald.

De politiezone heeft gebrevetteerde techno preventie adviseurs. De algemene coördinatie betreffende preventief advies verloopt via hoofdinspecteur Guy Van Reeth, Prins Boudewijnlaan, 43A in 2650 Edegem, tel. 03 444 00 00. Aanvragen per e-mail: preventie@hekla.bewww.hekla.be .