We stelden vast dat tijdens afgelopen sneeuwperiode (4 februari – 14 februari) er beter en meer sneeuw werd geveegd door de Hovenaars. Dit is een positieve evolutie t.o.v. vorige jaren.

Sneeuw in het centrum

Spijtig genoeg moeten we ook vaststellen dat er nog steeds een harde kern van inwoners is die denken dat zij buiten en boven de wet staan en dit niet aan hen is besteed. Het zijn meestal geen oudere mensen wat men zou denken, maar “actieve en goed gevormde professionals” die er meestal financieel goed bij lopen (grote wagens, aanwezigheid privaat zwembad). Blijkbaar heeft de actie van de gemeentewacht en de politie geen vat op dit volk !? Zij brengen zichzelf en de andere Hovenaars in gevaar. Volgens de burgemeester ondernemen de diensten wel degelijk actie tegen die wetsovertreders.

Volgens schepen Peeters doen de gemeentediensten er alles aan om de door de vriesperiode opduikende putten in het wegdek van vele straten zo snel mogelijk te herstellen. In 2011 werd er hiervoor 16 ton gietasfalt gebruikt en 8250 kg koudasfalt. De weersomstandigheden (buitentemperatuur +/- 15 ° C) moeten het ook mogelijk maken om dit asfalt te storten.